Google+ To Φανάρι : Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν κι άλλο φυσικό δορυφόρο της Γης

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν κι άλλο φυσικό δορυφόρο της Γης

Oι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν άλλο φυσικό δορυφόρο του πλανήτη Γη.
Τον Αστεροειδή 2016 ΗΟ3. Σύμφωνα με το Jet Propulsion Laboratory της NASA, ο αστεροειδής είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη για περίπου 100 χρόνια ήδη και θα παραμείνει ένας φυσικός δορυφόρος του πλανήτη μας για εκατοντάδες χρόνια στο μέλλον....

"Οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι ο 2016 ΗΟ3 υπήρξε ένας σταθερός ψευδο-δορυφόρος της Γης για σχεδόν έναν αιώνα, και θα συνεχίσει να ακολουθεί αυτό το μοτίβο ως σύντροφος της Γης για τους αιώνες που θα έρθουν,"  είπε ο Paul Chodas του Center for Near-Earth Object Studies (Κέντρου Σπουδών Αντικειμένων Εγγύς της Γης), της NASA. "Ένας άλλος αστεροειδής ο 2003 ΥΝ107 - ακολουθούσε ένα παρόμοιο τροχιακό μοτίβο για ένα διάστημα πριν από δέκα χρόνια περίπου, αλλά έκτοτε έχει αναχωρήσει από την περιοχή μας", πρόσθεσε.
Ο αστεροειδής 2016 ΗΟ3 δεν είναι το πρώτο σώμα του διαστήματος που μας συντροφεύει. Η βαρύτητα της Γης μπορεί να προσελκύσει αστεροειδείς που ξεκινούν να μπαίνουν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας έτσι ώστε να γίνονται ψευδο-δορυφόροι.
Οι αστρονόμοι λένε ότι υπήρχαν και άλλοι δορυφόροι της Γης που έχουν ήδη φύγει από την τροχιά μας:  Οι αστεροειδείς 2003 ΥΝ107, 2004 GU9, 2001 GO2 και 2002 ΑΑ29. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτοί οι αστεροειδείς μπορεί να προσεγγίζουν τακτικά τη Γη, για αρκετές δεκαετίες.
Ο πρόσφατα ανακαλυφθείς ψευδο-δορυφόρος ποτέ δεν πλησιάζει τον πλανήτη Γη πιο κοντά από 38 αποστάσεις Γης-Σελήνης. Επιπλέον, ο αστεροειδής δεν κινείται μακριά από τον πλανήτη μας για περισσότερο από 100 αποστάσεις Γης-Σελήνης. Ο 2016 ΗΟ3 είναι πιθανόν μεγαλύτερος από 120 πόδια (40 μέτρα) και μικρότερος από 300 πόδια (100 μ).
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου