Google+ To Φανάρι : Ρομπότ στις κρατικές υπηρεσίες - Η άκαμπτη χούντα προ των πυλών

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ρομπότ στις κρατικές υπηρεσίες - Η άκαμπτη χούντα προ των πυλών

Κρατική υπηρεσία στο βόρειο Λονδίνο αναμένεται προσεχώς να προσλάβει ένα αυτοδίδακτο ρομπότ, το οποίο θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί πολίτες και μάλιστα θα τοποθετηθεί σύντομα στο ανάλογο πόστο!
 Τι σημαίνει αυτό; Στα κρατικά πόστα θα τοποθετούνται ...
ανθρωποειδή ρομπότ και έτσι οι σκληροί νόμοι θα είναι άκαμπτοι για όλους. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές συνδιαλλαγής με τους πολίτες, καθώς ό,τιδήποτε άλλο θα βρίσκεται εκτός προγραμματισμού.

Δεν θα υπάρχει συναίσθημα αλλά ένα παγερό χαμόγελο, το οποίο θα σφάζει με το γάντι όσους πολίτες δεν είναι «συνεπείς» στις κρατικές υποχρεώσεις τους.

Σοσιαλισμός βασισμένος στην τεχνολογία, η οποία αντί να υπηρετεί τον άνθρωπο θα τον νουθετεί.
Η Amelia, όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές της, θα αναλάβει δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση του Enfield το προσεχές φθινόπωρο. Θα εξυπηρετεί τους πολίτες, «κατανοώντας»(πως θα τα κατανοεί δηλαδή αφού θα είναι ρομπότ;) τα ζητήματα που τους απασχολούν αλλά και τη συναισθηματική τους κατάσταση!

Το ρομποτικό πρόγραμμα φέρει την υπογραφή της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας IPSoft, που εδράζει στην Νέα Υόρκη ή αλλιώς Νέα Βαβυλώνα.

Ανάμεσα στις αρμοδιότητές της, η Amelia θα επικυρώνει άδειες και θα εγκρίνει αιτήσεις πολιτών μέσω μηνυμάτων chat ή μέσω ενός ψηφιακού φωνητικού avatar.

Have a nice day!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου