Google+ To Φανάρι : «Από μηχανής» καταιγίδα στα Δερβενοχώρια

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

«Από μηχανής» καταιγίδα στα Δερβενοχώρια

Λύτρωση εξ... ουρανού ήρθε το απόγευμα της Τρίτης για τη μεγάλη πυρκαγιά που, για τέταρτη μέρα χθες, μαινόταν στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας και απειλούσε και την Πάρνηθα, καθώς η ισχυρή νεροποντή συνέδραμε σημαντικά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών. ...
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης τα εναέρια μέσα καθηλώθηκαν, όμως οι μεγάλοι όγκοι νερού ήταν αρκετοί για να σβήσουν τις περισσότερες από τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Νίκος Τσόγκας υποστήριξε ότι το μέτωπο της φωτιάς είχε φτάσει, σε περίμετρο, τα 16 χιλιόμετρα (!), στα οποία περικλειόταν πευκοδάσος έκτασης 11.000 στρεμμάτων. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η μεγάλη πυρκαγιά μετέτρεψε σε στάχτη τουλάχιστον 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στις τιτάνιες προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς συμμετείχαν συνολικά 140 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 100 στρατιώτες, ενώ από αέρος επιχειρούσαν έξι ελικόπτερα, έξι Canadair και τέσσερα αεροσκάφη τύπου PZL. Αναφορικά με τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, με ιδιαίτερα πιθανή την εκδοχή των διαδοχικών εμπρησμών.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η ξαφνική νεροποντή δεν ήταν το ίδιο... ανακουφιστική για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους διεκόπη η κυκλοφορία, πλημμύρισαν σπίτια, ενώ κατά τη σύντομη χαλαζόπτωση έγιναν αναφορές για περιορισμένες φθορές σε οχήματα.
Πηγή 

Κατα παραγγελία η βροχή;
Πολλοί συνομοσιολόγοι θα έχουν να πούν  πως η βροχή ήταν αποτέλεσμα γεωμηχανικής επέμβασης  ( HAΑRP)   κατά παραγγελία, λόγω της φοράς και της πορείας που είχε η χθεσινή  με πολλόυς κεραυνούς και αστραπές καταιγίδα, καθώς ήρθε από τα  από τα βορειοανατολικά με δυτική κατεύθυνση πάνω από την οροσειρά της Πεντέλης προς την Πάρνηθα (κάτι που δεν είναι καθόλου σύνηθες) κατ΄  ευθείαν επάνω στο μέτωπο της φωτιάς  στα Δερβενοχώρια με χειρουργική ακρίβεια θα λέγαμε! ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου