Google+ To Φανάρι : Ποιοί από τους συνδαιτημόνες του Bilderberg Μeeting της Δρέσδης γνώριζαν για το brexit;

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ποιοί από τους συνδαιτημόνες του Bilderberg Μeeting της Δρέσδης γνώριζαν για το brexit;

ΘEΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ …Οι επενδύσεις σε Χρυσό του Tζόρτζ Σόρος
9 Ιουνίου, Δρέσδη Γερμανίας. Ποιος απ΄όλους γνώριζε τι θα συμβεί; Γιατί δεν μπορεί κάποιος ή κάποιοι απ΄όλους εκεί μέσα να μην γνώριζαν τι επρόκειτο να έλθει σε μερικές μέρες. Είχαν συγκεντρωθεί εδώ 130 ηγέτες από την πολιτική, την βιομηχανία, τις επιχειρήσεις, τα ΜΜΕ, από την ελίτ του Ακαδημαικού κόσμου. Δεν μπορεί κανείς από όσους έλαβαν μέρος.... στο Bilderberg Μeeting του 2016 να μην γνώριζε τον τεκτονικό σεισμό που θα ακολουθούσε. Εκτός κι αν γνώριζαν και στάθηκε αδύνατο να το αποτρέψουν. Ακόμη και ο θάνατος της Τζο Κοξ δεν ήταν αρκετός, εάν κρίνεις εκ του αποτελέσματος.
 
Aπό τον Ian Ford
Μιλώντας στον Guardian, δύο μόλις μέρες πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία, ο Τζόρτζ Σόρος  πήρε θέση ανοιχτά κατά του brexit. Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος στοιχημάτισε έναντι της στερλίνας το 1992, είπε ότι η ψήφος για έξοδο θα δρομολογούσε μια μεγαλύτερη υποτίμηση στο νόμισμα της Βρετανίας και θα προκαλούσε διαταραχή μεγαλύτερη από την πτώση της “Μαύρης Τετάρτης”, όταν ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει το νόμισμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισµό Συναλλαγµατικών Ισοτιµιών (ERM).

«Το Brexit θα έκανε κάποιους πολύ πλούσιους, αλλά την πλειοψηφία των ψηφοφόρων σημαντικά φτωχότερους», ανέφερε ο διάσημος επενδυτής που πλούτισε το 1992 όταν στοιχημάτισε έναντι της στερλίνας.

«Πάρα πολλοί πιστεύουν ότι μία ψήφος για να φύγουν δεν θα έχει καμία επίδραση στην προσωπική οικονομική τους θέση. Αυτοί είναι ευσεβείς πόθοι. Αν η Βρετανία αφήσει την ΕΕ θα υπάρξει τουλάχιστον μία πολύ σαφής και άμεση επίπτωση που θα αγγίξει κάθε νοικοκυριό: η αξία της λίρας θα μειωθεί απότομα. Μια ψήφος για αποχώρηση από την ΕΕ θα έχει επίσης άμεσες και δραματικές επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, τις επενδύσεις, τις τιμές και την απασχόληση»,πρόσθεσε ο Σόρος σημειώνοντας ότι «μία ψήφος αποχώρησης θα μπορούσε να φέρει στο τέλος της εβδομάδας μια μαύρη Παρασκευή και σοβαρές συνέπειες για τους απλούς ανθρώπους».

Αυτά έλεγε πριν το δημοψήφισμα ο γνωστός επενδυτής και εκ των θαμώνων του Bilderberg Club. Mια από τις πρώτες συνέπειες του brexit ήταν η απογείωση της τιμής του Χρυσού.Σύμφωνα με ανακοινώσεις προς της αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, το α’ τρίμηνο ο Soros αγόρασε περίπου 19 εκατ. μετοχές της εταιρείας εξόρυξης χρυσού Barrick Gold Corp. (σημειώνει άνοδο 4,70% αυτή τη στιγμή) και απέκτησε ένα μεγάλο μερίδιο στην Silver Wheaton Corp. (καταγράφει κέρδη 1,58%).
Ωστόσο, σύμφωνα με το MarketWatch, ο Soros δεν είναι ο μόνος που ενδέχεται να αποκομίσει μεγάλα κέρδη λόγω Brexit.

Ο Stanley Druckenmiller της Duquesne Capital, πρώην συνεργάτης του Soros και ο Paul Singer, επικεφαλής του hedge fund Elliott Management, τάσσονται εδώ και καιρό υπέρ της αγοράς χρυσού ως μέσο προφύλαξης από τους κλυδωνισμούς των αγορών.

Τουλάχιστο εκείνοι κάτι παραπάνω γνώριζαν για όσα θα ακολουθούσαν. Οσο για τον CEO της Ryanair  Michael O’Leary (photo) o οποίος περνάει το κατώφλι του ξενοδοχείου Taschenbergpalais Kempinski της Δρέσδης για το 2016 Bilderberg Group, ο χρόνος θα δείξει εάν θα ανήκει στο στρατόπεδο των κερδισμένων του συναρπαστικού brexit…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου