Google+ To Φανάρι : Πυρ ομαδόν στην Κρήτη εναντίον του Χ. Ρίχτερ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Πυρ ομαδόν στην Κρήτη εναντίον του Χ. Ρίχτερ

Οργισμένο εμφανίζεται το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ, που παριστάνει τον φιλέλληνα, αλλά και για την... προκλητική σιωπή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του ιδρύματος, όπου έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας. Την «έκρηξη» της διοίκησης του ΑΕΙ προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Ρίχτερ ...
για το θέμα των αποζημιώσεων, καθώς είπε ότι το Βερολίνο κατέβαλε στην Ελλάδα τα χρήματα που όφειλε για τις καταστροφές κατά τη διάρκεια της Κατοχής, αλλά «αυτά φαγώθηκαν από το πελατειακό κράτος»!

«Παρακολουθούμε με μεγάλη δυσφορία τις τοποθετήσεις του καθηγητή Χάινς Ρίχτερ, στις οποίες γίνεται συχνή αναφορά στην προ διετίας αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του ιδρύματος. (...) Συνήθως, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έχουν τη νηφαλιότητα να μη συγχέουν τη γνώμη τους για ακαδημαϊκά και επιστημονικά θέματα με προσωπικές πικρίες ή απογοητεύσεις που αναφέρονται σε άλλες πτυχές της ζωή τους» αναφέρουν με νόημα οι πρυτανικές Αρχές του ΑΕΙ για τον καθηγητή που έγραψε το (απαράδεκτο) βιβλίο για τη Μάχη της Κρήτης.

Και καταλήγουν: «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναιρούμε αποφάσεις τμημάτων που έχουν απονείμει τιμητικούς τίτλους (...). Ζητάμε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης να εκφράσει την άποψή του για τη συνεχιζόμενη χρήση αυτής της τιμητικής διάκρισης στο πλαίσιο της έκφρασης αμφιλεγόμενων απόψεων για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου