Google+ To Φανάρι : Φοροκυνήγι και για μικροοφειλέτες άνω των 500 ευρώ!

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Φοροκυνήγι και για μικροοφειλέτες άνω των 500 ευρώ!

 Έτσι θα πολεμήσουν την φοροδιαφυγή;;..!!!
Επίθεση εναντίον των μικροoφειλετών του Δημοσίου ετοιμάζεται να εξαπολύσει η Εφορία, με αποστολή μαζικών κατασχετηρίων ακόμη και σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο μικρά ποσά, της τάξης των 500 ευρώ!

Μετά την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στα 87,5 δισ. ευρώ, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής έδωσε εντολή στους εφόρους...
να ξεκινήσουν άμεσα το «κυνήγι» των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η «μαύρη» λίστα με τα ονόματα των οφειλετών...

Στο «στόχαστρό» τους βρίσκονται όχι μόνο οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, αλλά και οι φορολογούμενοι που χρωστούν μικρά ποσά, άνω των 500 ευρώ, και δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών.
Σε διάστημα τριών χρόνων, τα χρέη των φορολογουμένων «φούσκωσαν» κατά 32 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στους πρόσθετους φόρους που επιβλήθηκαν.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι μεγάλες εφορίες θα στέλνουν σε καθημερινή βάση 40-50 ειδοποιητήρια κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, ενοικίων και περιουσιακών στοιχείων στους οφειλέτες. Το επόμενο βήμα θα είναι η δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων των οφειλετών του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, με το e-mail θα ενημερωθούν για το ύψος της οφειλής τους, αλλά κυρίως ότι επίκειται η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους και, φυσικά, ότι σύντομα θα κινηθεί εναντίον τους η προβλεπόμενη διαδικασία από τον νόμο, που προβλέπει κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, ποινική δίωξη και ποινή φυλάκισης.
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου