Google+ To Φανάρι : ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μπάχαλο! Ουδείς γνωρίζει πόσοι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται αυτή την στιγμή στην χώρα!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης οι παράνομες αφίξεις στην Ελλάδα παρουσιάζουν και πάλι αύξηση μετά από μια παροδική μείωση,
Όπως αναφέρει ο  οργανισμός τις τελευταίες ημέρες οι παράνομοι μετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια με έναν ρυθμό της τάξης των 150 κατά μέσο όρο αποτελώντας ένδειξη κατά τον οργανισμό ότι «το ερμητικό κλείσιμο» αυτής της οδού από την Ευρώπη φαίνεται ότι έχει τελειώσει....

«Οι αφίξεις στην Ελλάδα που είχαν μειωθεί σε μηδενικά επίπεδα, αυτό τον μήνα ξεκίνησαν πάλι να αυξάνονται. Τις τελευταίες τρεις ημέρες είχαμε 150 ανθρώπους να φτάνουν στα νησιά κάθε μέρα. Αυτό δείχνει ότι αυξάνεται πάλι το κύμα των παράνομων εισόδων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τζόελ Μίλμαν σε συνέντευξη τύπου στη Γενεύη.
Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ
Δεν όμως μόνο οι παράνομες είσοδοι που καταγράφονται τώρα. Είναι και η κοροϊδία των ανευθυνουπεύθυνων αναφορικά με τον αριθμό των «προσφύγων» στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτούς οι αλλοδαποί ανέρχονται στις 53,300 αλλά αυτός ο αριθμός αφορά μόνο όσους έχουν έρθει στη χώρα μετά το κλείσιμο των βορείων συνόρων.
Αυτό που «ξεχνούν» να πουν είναι πόσοι έχουν μπει στη χώρα από τις αρχές του έτους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το διάστημα αυτό συνολικά 130.281 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές για παράνομη είσοδο και παραμονή στην χώρα μας, την ώρα που το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015, είχαν συλληφθεί μόλις 8.921!
Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι τους δύο πρώτους μήνες του 2016, οι αρχές έπιαναν κατά μέσο όρο 2.171 μη νόμιμους μετανάστες την ημέρα!
Πιο αναλυτικά, στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα  συνελήφθησαν 124.520 μη νόμιμοι μετανάστες, έναντι 4.657 το περασμένο έτος. Στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα συνελήφθησαν 1.013 έναντι 116 το 2015.  Στην ελληνοαλβανική μεθόριο συνελήφθησαν 851 το 2016, έναντι 1.204 το πρώτο δίμηνο του προηγούμενου χρόνου. Στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο συνελήφθησαν 213 το φετινό πρώτο δίμηνο έναντι 104 πέρσι. Στην ελληνοβουλγαρική 210 συνελήφθησαν το 2016 έναντι 107 το 2015, στην Κρήτη 179 φέτος και 225 πέρσι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα συνελήφθησαν 3.295 μη νόμιμοι μετανάστες το πρώτο δίμηνο του 2016, έναντι 2.508 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.
Σημειωτέον ας μην παρασυρθεί κανείς από τη λέξη «συνελήφθησαν». Αυτή είναι μόνο τυπική και αφορά τη διαδικασία. Στην ουσία κανείς δεν συλλαμβάνεται, όπως για παράδειγμα οι Έλληνες πολίτες καθώς όλοΙ  αφήνονται στη συνέχεια ελεύθεροι.
Στο μεταξύ ούτε και τα ίδια τα υπουργεία που ασχολούνται με το θέμα μπορούν αν συμφωνήσουν μεταξύ για το πόσοι έχουν μπει παράνομα στη χώρα.
Είναι ενδεικτικό ότι οι κ.κ. Νίκος Τόσκας και Θοδωρής Δρίτσας διαβίβασαν στοιχεία στη Βουλή προς απάντηση κοινού ερωτήματος του Ευάγγελου Μπασιάκου (ΝΔ) τα οποία, όμως, δεν συμπίπτουν, αν και υποτίθεται αποτυπώνουν το μέγεθος των παρανόμων εισόδων από τα θαλάσσια σύνορα.
Σύμφωνα με τον πίνακα που παραθέτει στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη, το 2015 οι συλληφθέντες παράνομοι μετανάστες προερχόμενοι από τα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα ανήλθαν σε 872.519 (σ.σ. και άλλοι 3.713 από τα χερσαία).
Σε αντίστοιχο πίνακα που παραθέτει ο κ. Δρίτσας στην δική του απάντηση υποστηρίζει ότι οι αλλοδαποί που μπήκαν στη παράνομα στη χώρα  ανήλθαν την περασμένη χρονιά σε 847.930 ενώ από την αρχή του 2016 έως τις 28 Μαρτίου εισήλθαν 147.541.
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι πραγματικά ουδείς γνωρίζει ακριβώς τι γίνεται στη χώρα, ουδείς έχει λύση για το πρόβλημα και τέλος ουδείς στην πραγματικότητα νοιάζεται. 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου