Google+ To Φανάρι : Νέα πρόκληση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Νέα πρόκληση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής

Θα μείνει αναπάντητη και αυτή όπως και οι προηγούμενες;
Η Τουρκία συνεχίζοντας την προκλητική προπαγάνδα της στην Ελληνική Θράκη δια στόματος του προξένου της στην Κομοτηνή ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί ονομάζει την θρησκευτική μειονότητα των μουσουλμάνων της περιοχής ως ομοεθνείς του, ο οποίος  μάλιστα ταύτισε και το όνομα ...
του Τυχηρού του χωριού του νομού Ροδόπης το οποίο επισκέφθηκε προσφάτως με χωριό των Αδάνων της Τουρκίας εννοώντας με αυτόν τον τρόπο την υποτιθέμενη ομοιογένεια των πληθυσμών. Ξεχνά φυσικά ο Τούρκος πρόξενος κατ΄αρχάς την συνθήκη της Γενεύης, που ως πολιτικό πρόσωπο οφείλει να σέβεται, η οποία αναφέρεται ρητά για θρησκευτική μειονότητα στην Θράκη και όχι εθνική την οποία θέλουν να εφεύρουν οι προπαγανδιστές του τουρκικού επεκτατισμού συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και τους πληθυσμούς των Πομάκων και των Ρομά που από μόνοι τους αποτελούν εντελώς ξεχωριστές πληθυσμιακές οντότητες!
Κατά δεύτερον αποτελεί μεγάλη πρόκληση η δήλωση του περί ενότητας και ομοψυχίας προφανώς Τουρκικής παραβλέποντας εσκεμμένα ότι ομιλεί σε Έλληνες πολίτες εντός Ελληνικού εδάφους!

 Δεν θα κουραστούμε να λέμε πως η ζημιά που επιχειρούν να κάνουν θα είναι τεράστια για την Ελλάδα η οποία οφείλει να προσέξει ιδιαιτέρως αφου η Κοσοβοποίηση  της Θράκης θα είναι το λιγότερο που προσπαθούν  να επιτύχουν.
Τέτοιου τύπου δηλώσεις και ενέργειες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες από το Ελληνικό κράτος και την Ελληνική κοινωνία συμπεριλαμβανομένης και της τοπικής κοινωνίας της Θράκης! 

 Δείτε την είδηση όπως την μεταδίδουν τα:
    O πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, επισκέφτηκε στις 29 Ιανουαρίου το χωριό Τυχηρό και έκανε την προσευχή της Παρασκευής μαζί με τους τουρκόφωνους πολίτες.
Στην επίσκεψη του στο υπαγόμενο στην Κομοτηνή , τον συνόδεψαν οι υποπρόξενοι Ιρφάν Τσετίν, Τζανάι Καβουντζού και Οσμάν Σαχίν και ο Φεχίμ Αχμέτ-βοηθός του μουφτή Κομοτηνής.

Στην σύντομη ομιλία που έκανε ο πρόξενος μετά από την προσευχή της Παρασκευής, ευχαρίστησε τον κόσμο της περιοχής για την φιλοξενία και έδωσε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.

Ο Ακιντζί μετά από την επίσκεψη του στο χωριό Τυχηρό, έγραψε σε λογαριασμό του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής : Χώρος συνάντησης με τους ομογενείς σήμερα ήταν το χωριό Bulduklu. Bulduklu χωριά υπάρχουν επίσης στην Αμάσεια και στα Άδανα. Εάν ακολουθήσουμε τα ίχνη των Ογούζων, τέτοια ονομασία θα βρούμε ίσως και στο Ιράν και στην Μέση Ασία¨.
toyrkikanea.gr-gundemgazetesi.com

Δημοσθένης Το Φανάρι 6/02/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου