Google+ To Φανάρι : Φόρος από το πρώτο ευρώ στους μισθωτούς

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Φόρος από το πρώτο ευρώ στους μισθωτούς

Απίστευτες και παράλογες αξιώσεις εγείρουν  οι υπάλληλοι των τοκογλύφων!
 Επιδιώκουν απροκάλυπτα πλέον τον ολοκληρωτικό αφανισμό των Ελλήνων!
 Ρεπορτάζ Στέλιος Κράλογλου
Την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ ζητούν οι θεσμοί από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος....

Πρόκειται για μια νέα απαίτηση-σοκ από τους δανειστές, που, αν περάσει, τότε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με 22%!
Σήμερα το εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις φορολογείται με 22% έως το επίπεδο των 25.000 ευρώ, με 32% από το επίπεδο των 25.001 έως το επίπεδο των 42.000 ευρώ και με 42% πάνω από το επίπεδο των 42.000 ευρώ. Από τον φόρο που προκύπτει με βάση την κλιμακωτή αυτή φορολόγηση εκπίπτει ποσό 2.100 ευρώ, εφόσον το ετήσιο εισόδημα είναι έως 21.000 ευρώ. Η έκπτωση του ποσού αυτού ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ. Για εισοδήματα άνω των 21.000 ευρώ η έκπτωση των 2.100 ευρώ μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος και τελικά μηδενίζεται στο επίπεδο ετήσιου εισοδήματος των 42.000 ευρώ. Οι τροϊκανοί θέλουν να βάλουν τέλος στις συγκεκριμένες εκπτώσεις!

Ταυτόχρονα ζητούν να μην αλλάξει το σύστημα της αυτοτελούς φορολόγησης κάθε πηγής εισοδήματος, αλλά απλώς να αυξηθούν οι συντελεστές φόρου για τα εισοδήματα από ενοίκια και τα αγροτικά εισοδήματα, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Μνημόνιο 3.

Σημειώνεται ότι το Μνημόνιο 3 προβλέπει:

Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα από το 11% στο 15% για ποσά έως 12.000 ευρώ και από το 33% στο 35% για ποσά πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ
Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.
Οσον αφορά την ειδική (και όχι έκτακτη) εισφορά αλληλεγγύης, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί έχουν ζητήσει την περαιτέρω αύξησή της για τα ετήσια εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, έχουν ζητήσει ο συντελεστής της εισφοράς να αυξηθεί από το 4% στο 6% για εισοδήματα από 50.000,01 ευρώ έως 100.000 ευρώ, να παραμείνει στο 6% για εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ και να μειωθεί από το 8% στο 6% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ!

Ερχεται αύξηση συντελεστών σε υψηλά εισοδήματα και ενοίκια

Την αύξηση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος με τρόπο ώστε να αυξηθούν τα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα άνω των 30.000-35.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα και για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια προτείνει στους θεσμούς η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος.

Στο υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου αποτελεί «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι στο υπουργείο σχεδιάζουν τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με διαφορετικό ποσοστό δαπανών μέσω καρτών, ανάλογα με το εισόδημα των φορολογουμένων. Η κλιμάκωσή του, σύμφωνα με τις εισηγήσεις, θα κυμαίνεται από 15% για τα χαμηλότερα εισοδήματα και θα φθάνει έως το 40% για τα υψηλά εισοδήματα. Οσο πιο υψηλό είναι το εισόδημα τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό που θα πρέπει να καλυφθεί με δαπάνες οι οποίες πραγματοποιούνται με κάρτες ή συναλλαγή μέσω τραπεζών.

Οπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, θα «μετρούν» όλες οι δαπάνες, δηλαδή: αγορές από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, καύσιμα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, αγορές ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, δίδακτρα σε φροντιστήρια, ξενοδοχεία, παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης.
Για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να διακρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους. Οι τράπεζες θα αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που είναι στο όνομά τους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου