Google+ To Φανάρι : Τον έλεγχο της Βόρειας Σύριας επιδιώκει η Τουρκία προκαλώντας τον ρωσικό «οδοστρωτήρα»

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Τον έλεγχο της Βόρειας Σύριας επιδιώκει η Τουρκία προκαλώντας τον ρωσικό «οδοστρωτήρα»

Συνεχίζεται η διαμάχη για την Συρία με την Τουρκία να θέλει πάση θυσία τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της χώρας, όπου δρουν οι Κούρδοι, με Νταβούτογλου και Ερντογάν να τους κατηγορούν για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα που κόστιζε την ζωή σε 28 ανθρώπους.
Ενδεικτικές των τουρκικών προθέσεων είναι οι δηλώσεις του ειδικού σε θέματα γεωπολιτικής, καθηγητή Μάικλ Κοσουντόφσκι, ο οποίος εξηγεί στο Sputnik ότι η Άγκυρα επιδιώκει....
την προσάρτηση του βόρειου τμήματος της Συρίας.
«Οι τουρκικές δυνάμεις είναι ήδη στην Συρία», υπογράμμισε ο Κοσουντόφσκι παραπέμποντας στις πληροφορίες που θέλουν την γείτονα να έχει προβεί στην αποστολή 100 στρατιωτών στην εμπόλεμη μεσανατολική χώρα για να στηρίξουν τους αμερικανοκίνητους ισλαμιστές κατά του Άσαντ.
Η ανακοίνωση μάλιστα της δημιουργίας «ζώνης ασφαλείας» 10 χιλιομέτρων μέσα στην Συρία επιβεβαιώνει τις επεκτατικές προθέσεις της Άγκυρας, η οποία προσπαθεί με αφορμή την μεγάλη επίθεση στην Άγκυρα, για την οποία πολλοί κάνουν λόγο για προβοκάτσια, να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων και κατ΄ επέκταση κατά του Άσαντ και της Ρωσίας που στηρίζει και τις δύο πλευρές.
Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους την Τουρκία και μάλιστα έφτασε μέχρι και το Συμβούλιο Ασφαλείας, στο οποίο ζήτησε να συνετίσει την τουρκική κυβέρνηση. Όταν η διπλωματία όμως εξαντληθεί, η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον ρωσικό πολεμικό οδοστρωτήρα.
prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου