Google+ To Φανάρι : ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Νίκος Ελευθερόγλου
 Τρία καθοριστικά ραντεβού πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής (την Πέμπτη και την Παρασκευή) για το Προσφυγικό θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το πρώτο, σήμερα στο Μαξίμου, στις 10 το πρωί, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Το δεύτερο, αύριο στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το τρίτο, με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Αχμέτ Νταβούτογλου...
Και αυτά ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα βρόμικο σχέδιο ξένων κύκλων, με σκοπό «να πνίξουν» την Ελλάδα, μετατρέποντάς τη σε ένα απέραντο hot spot υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα συντονίζουν τη δράση τους οι «συνωμότες» της «ομάδας του Βίζεγκραντ», τον βρόμικο ρόλο των οποίων είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 31 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την άτυπη συμμαχία χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ που πήρε το όνομά της από ένα κάστρο στη βόρεια Ουγγαρία, όπου έγινε η πρώτη συνάντηση μετά την πτώση του κομμουνισμού στην ανατολική Ευρώπη.

Το σχέδιο
Ετσι, χθες, οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας, αγνοώντας επιδεικτικά τη χώρα μας, κάλεσαν τη FYROM και τη Βουλγαρία σε συνωμοτική συνεδρίαση στην Πράγα για να «κλειδώσουν» τα σύνορά τους και να εγκλωβίσουν στην Ελλάδα τους χιλιάδες μετανάστες που θέλουν να μετακινηθούν προς τον Βορρά. Μάλιστα, το σχέδιό τους σκοπεύουν να το παρουσιάσουν εμφανιζόμενοι στις Βρυξέλλες ως ένα συμπαγές (ανθελληνικό) μπλοκ και μαζί με την Αυστρία σκοπεύουν να βάλουν τη θηλιά στον λαιμό της χώρας μας.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση των τεσσάρων του Βίζεγκραντ, απάντησε ότι η Κομισιόν πιστεύει ότι η προσφυγική κρίση θα αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με την Ελλάδα και όχι κατά της Ελλάδας. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης Ερνστ Τόβε.

Αδιάβαστος
Οσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ανγκελας Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ, φαίνεται ότι πιάστηκε αδιάβαστος (;), μια και ισχυρίστηκε ότι στις διαβουλεύσεις των χωρών του Βίζεγκραντ θα είναι παρών και ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, μια και «η σωστή προσέγγιση είναι να γίνει συζήτηση με αυτούς που επιβαρύνει πολύ το Προσφυγικό και όχι για αυτούς ή προσπερνώντας αυτούς». Μόνο που ο κ. Κοτζιάς ούτε έλαβε σχετική πρόσκληση ούτε, βέβαια, πήγε! Γεγονός ενδεικτικό των ύπουλων μεθοδεύσεων πίσω από την πλάτη της Ελλάδας.
Οσον αφορά την κυβέρνηση, που βρίσκεται υπό πίεση τόσο από το Ασφαλιστικό όσο και με την πορεία της αξιολόγησης, θα επιχειρήσει να πείσει στις Βρυξέλλες ότι τηρεί τις δεσμεύσεις της στα όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που συμφώνησε για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και δέχτηκε την άμεση δημιουργία hot spots.

Το παρασκήνιο που οδήγησε στην απόφαση για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο!
Eντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την απόφαση των εταίρων για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, όσον αφορά το προσφυγικό πρόβλημα. Το «πράσινο φως» φέρεται ότι δόθηκε πριν από δέκα μέρες στο Στρασβούργο, ύστερα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις στις οποίες συμμετείχαν αρχικά η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, και στη συνέχεια και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Το ΝΑΤΟ μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, ήταν η διαπίστωση στην οποία κατέληξαν Βερολίνο και Παρίσι, η οποία ήταν σε γνώση και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στη συνέχεια η κ. Μέρκελ έκανε γνωστή τη συγκεκριμένη πρόθεση και στους Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, με τον Τούρκο πρωθυπουργό να αναφέρεται πρώτη φορά σε πιθανή επέμβαση της Συμμαχίας.

Το επόμενο βήμα για τη Γερμανίδα καγκελάριο ήταν να ενημερώσει τηλεφωνικά και τον Αλέξη Τσίπρα, με τον λόγο στη συνέχεια να παίρνουν οι υπουργοί Αμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον Λέγεν, της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Βετσντί Γκιονούλ. Τόσο η Αθήνα όσο και η Αγκυρα επιχείρησαν να καταστήσουν σαφείς τις διαχωριστικές γραμμές τους, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω όξυνση με αφορμή το Προσφυγικό. Πάντως, παρά την αρχική πρόθεση να γίνει γραπτή αναφορά σε έγγραφο του ΝΑΤΟ για τον ακριβή ρόλο των δυνάμεών του στο Αιγαίο, τελικά γραπτό κείμενο δεν υπήρξε.

Το ακριβές επιχειρησιακό σχέδιο θα αναλάβει η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια αυτό θα πρέπει να πάρει την έγκριση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών-μελών. Στο κείμενο της κοινής πρότασης Ελλάδας - Γερμανίας - Τουρκίας επισημαίνεται πως θα υπάρχει «πλήρης σεβασμός στην εθνική κυριαρχία και στις σχετικές ευθύνες και δικαιοδοσίες καθενός από τα συμμετέχοντα κράτη-μέλη». Επίσης προβλέπεται «ο πλήρης σεβασμός και συντονισμός με τα Περιφερειακά Συντονιστικά Κέντρα που είναι υπεύθυνα για ζητήματα έρευνας και διάσωσης», καθώς και η εγκαθίδρυση απευθείας συνδέσμου με τη Frontex.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου