Google+ To Φανάρι : Το ξεροκόμματο των ανέργων

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Το ξεροκόμματο των ανέργων

Στην πατρίδα μας οι διακρίσεις και η ρατσιστική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζονται συνολικά από τον νόμο αλλά κατά περίπτωση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο ρατσισμός αποτελεί κομμάτι και χαρακτηριστικό της κρατικής λειτουργίας. Για παράδειγμα, ο νόμος επιβάλλει ο άνεργος και ο ανήμπορος οικονομικά να εξαθλιωθούν όσο περισσότερο γίνεται. Απόδειξη τούτου είναι ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται το επίδομα ανεργίας....

Οπως έγραψε η «δημοκρατία», υπάρχουν μεγάλες ανισότητες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναφορικά με το επίπεδο στήριξης των ανέργων και αυτές αναδείχθηκαν από τα στοιχεία που κατέθεσε η Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή.
Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, «ενώ στη Γερμανία και την Ισπανία το ύψος του επιδόματος ανεργίας είναι συνάρτηση των προηγούμενων ακαθάριστων αποδοχών, στην Ελλάδα το αντίστοιχο βοήθημα είναι συνδεδεμένο με τον βασικό κατώτατο μισθό.
Ειδικότερα, στη χώρα μας το επίδομα ανεργίας αντιστοιχεί στο 55% του βασικού κατώτατου μισθού ανειδίκευτου εργάτη. Ετσι, από το 2012 ανέρχεται στα 360 ευρώ μηνιαίως. Την ίδια ώρα, στη Γερμανία αντιστοιχεί στο 60% των προηγούμενων αποδοχών. [...] Οσον αφορά την Ισπανία, τα επιδόματα ανεργίας ανέρχονται στο 70% των μέσων ακαθάριστων εισοδημάτων και μειώνονται στο 50% μετά τους πρώτους έξι μήνες ανεργίας».
Αυτοί οι αριθμοί και τα ποσοστά μεταφράζονται σε διασπορά της μιζέριας και πολλαπλασιασμό των ανθρώπων που έχουν ξεπεράσει και το έσχατο σημείο της ανάγκης και της ανέχειας.
Κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν έχει αφήσει τους πολίτες του τόσο αβοήθητους αλλά και έκθετους στα καπρίτσια και στις σαδιστικές διαθέσεις ξένων πιστωτών και καμιά άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν έχει πραγματοποιήσει τέτοιας έκτασης φοροεπιδρομή εναντίον της μεσαίας τάξης.
Το πολυδιαφημισμένο, απ' όλες τις κυβερνήσεις, «δίχτυ προστασίας» εναντίον της φτώχειας δεν υφίσταται. Το οικονομικό περιβάλλον θυμίζει έρημο, η ανεργία καλπάζει σπάζοντας όλα τα ρεκόρ και η τύχη όλων κρέμεται από μια κλωστή, ενώ οι διαχειριστές της εξουσίας μοιράζουν ψίχουλα...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου