Google+ To Φανάρι : Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Κολλητιλίκια μεταξύ Αλβανίας-Τουρκίας

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Κολλητιλίκια μεταξύ Αλβανίας-Τουρκίας

 Ενώ η Αλβανική κυβέρνηση των κατσαπλιάδων προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαφανίσει την διεθνώς ανεγνωρισμένη Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου προφανώς και με την Τουρκική "συμπαράσταση" την ίδια στιγμή  και όχι μόνο..
«Η Αλβανία θα κάνει διευκολύνσεις στην γείτονα σε ό,τι αφορά και τις νομικές διαδικασίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση της τουρκικής επιχειρηματικής κοινότητας καθώς η Τουρκία είναι ένας σημαντικός στρατηγικός εταίρος στην περιοχή», όπως υποσχέθηκε ο αλβανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ίλι Μανιάνι, στη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του, στα Τίρανα, με τον Τούρκο ομόλογό του, Κενάν Ιπέκ....

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας τόνισε τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ιδιαίτερα δε στον τομέα της δικαιοσύνης και των μέτρων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
«Θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και στην ανταλλαγή πληροφοριών για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του εγκλήματος», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Ίλι Μανιάνι.

Φαίνεται λοιπόν πάρα πολύ καθαρά προς τα που κινείται η Αλβανική Εξωτερική πολιτική  και ποιους θεωρεί σημαντικούς εταίρους παρ ότι συνορεύει μες την Ελλάδα αλλά και παρά το γεγονός ότι πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της έχει μεταναστεύσει για βιοποριστικούς λόγους εδώ!

Από την άλλη παρά ο γεγονός ό,τι η Αλβανία έχει εξελιχθεί σε κακό γείτονα, αγγίζοντας σε μέγεθος την Τουρκική προκλητικότητα  έναντι της Ελλάδος, φαίνεται  πως αυτό δεν είναι ικανό για την Ελληνική κυβέρνηση να την κάνει να παρέμβει ως όφειλε για να υπερασπιστεί τα Ελληνικά συμφέροντα και τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, καταστάσεις που αρχίζουν πλέον να παίρνουν επικίνδυνη τροπή...
Δημοσθένης Το Φανάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου