Google+ To Φανάρι : Κάτι τρέχει με την Καρδιοχειρουργική του Ιπποκράτειου

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Κάτι τρέχει με την Καρδιοχειρουργική του Ιπποκράτειου

Καταρρέει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Αθήνας, εξαιτίας του πρωτόγνωρου όγκου των περιστατικών που φτάνουν από όλη την Ελλάδα και των εφιαλτικών ελλείψεων σε προσωπικό και κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Μετά την κραυγή αγωνίας των ειδικευόμενων γιατρών του Ευαγγελισμού, που νοσηλεύονται ακόμα και στην Εντατική με εμφράγματα και εγκεφαλικά από την υπερεργασία, χθες εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ο συντονιστής διευθυντής της Β' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Γιώργος Οικονομόπουλος....
Οπως κατήγγειλε, «το σύστημα με τους εν λόγω κυρίους έχει γίνει επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Θέτω την παραίτησή μου στη δικαιοδοσία του υπουργού».
Ο καρδιοχειρουργός εξηγεί, ακόμα, ότι όταν εφημερεύουν τα καρδιοχειρουργικά τμήματα, δηλαδή μέρα παρά μέρα, μαζί με τα αντίστοιχα του Ευαγγελισμού, φτάνουν βαριά περιστατικά από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα, κάτω από άκρως επικίνδυνες συνθήκες μεταφοράς του ασθενούς μέσω ΕΚΑΒ. «Οι απίστευτες δικαιολογίες που ακούμε από τα άλλα νοσοκομεία είναι ότι "ο διευθυντής δεν είναι εδώ, δεν έχουμε εργαλεία και άλλα"» αναφέρει ο κ. Οικονομόπουλος. Σημειώνεται ότι η πιθανότητα θανάτου, λόγω ρήξεως αορτής, αυξάνεται κατά 5% ανά ώρα, κάτι που εξηγεί γιατί, σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς έφτασαν νεκροί έπειτα από πολύωρο ταξίδι στο νοσοκομείο.
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου