Google+ To Φανάρι : Σκάνδαλο η «περίεργη» βιασύνη για το αεροδρόμιο

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Σκάνδαλο η «περίεργη» βιασύνη για το αεροδρόμιο

«Σκάνδαλο» χαρακτήρισε την εικοσαετή παράταση (από ΤΑΙΠΕΔ) της συμφωνίας παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος»
«Σκάνδαλο» χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών (ΔΑΑ), τη σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει από σήμερα...
σε 20ετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου, η οποία λήγει σε 10 χρόνια. Ο κ. Ρουμελιώτης, δέκτης δύο επιστολών από τον πρόεδρο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιο Πιτσιόρλα για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης με τον καναδικό όμιλο PSP, που ελέγχει την εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου, αντιδρά στην επέκταση της σύμβασης παραχώρησης.

Ο κ. Πιτσιόρλας υποστηρίζει, από την πλευρά του, πως η παράταση της σύμβασης είναι μνημονιακή υποχρέωση και το ΤΑΙΠΕΔ είναι αναγκασμένο να την προχωρήσει. Η καναδική εταιρία που κατέχει το 40% των μετοχών του ΔΑΑ, το οποίο της εκχώρησε η γερμανική Hochtief, φέρεται ότι συζητά την παράταση της σύμβασης για 20 χρόνια αντί μόλις 250.000.000 ευρώ, όταν τα κέρδη του αεροδρομίου το 2015 ήταν 110.000.000 ευρώ, με τα 100.000.000 ευρώ από αυτά να περνούν στα χέρια του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΑΑ, μπορεί η παράταση της σύμβασης να αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, ωστόσο οι όροι της νέας σύμβασης καθορίζονται από το Δημόσιο και όχι από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης θεωρεί κόκκινες γραμμές στην όποια διαπραγμάτευση τη μη απόκτηση μεγαλύτερου ποσοστού από τους ιδιώτες, τη μικρότερη εκπροσώπησή τους στο Δ.Σ. του ΔΑΑ, την καταβολή ενοικίων από το Ελληνικό Δημόσιο στο αεροδρόμιο για τους χώρους των τελωνειακών Αρχών, το αστυνομικό τμήμα, ακόμα και τον πύργο ελέγχου.

Οπως είπε, το νέο Δ.Σ. από τον περασμένο Μάιο κατάφερε να βάλει τέλος στις απευθείας αναθέσεις συμβάσεων στον χώρο του αεροδρομίου. Κατά τον πρόεδρο του ΔΑΑ, οι συναρμόδιοι υπουργοί είναι ενήμεροι και αποφασισμένοι να θέσουν όρους στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ προανήγγειλε ουσιαστικές αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΑΑ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου