Google+ To Φανάρι : Ο υπαινιγμός του Μητροπολίτη Πειραιά για την απουσία Τσίπρα

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο υπαινιγμός του Μητροπολίτη Πειραιά για την απουσία Τσίπρα

«Το μήνυμα του Χριστού είναι ένα και μόνο: Μετανοείτε» είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ κληθείς να σχολιάσει την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την τελετή των Θεοφανείων στον Πειραιά. «Εγώ δεν έχω να πω τίποτα. Ο κόσμος κρίνει» είπε και συνέχισε λέγοντας ...
«η ώρα της κρίσης είναι η ώρα του θανάτου μας».
Με αλληγορικό τρόπο, γεμάτο μηνύματα για τον ρόλο της Εκκλησίας και τον λόγο του Μητροπολίτη απέναντι στο σύμφωνο συμβίωσης, ο Σεραφείμ άφησε υπαινιγμούς για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την τελετή αγιασμού των Υδάτων από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, με μια παραβολή για το αλάτι και τον πόνο που προκαλεί, χρησιμοποίησε μια περικοπή από το βιβλίο «Σοφία Σολομώντος», για να στείλει μηνύμτα στην πολιτική ηγεσία της χώρας:
«Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ' επιταγή του Χριστού να είναι άλλας. Αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των κοσμικών κοσμοειδώλων. Αλλά το αλάτι έχει και μια άλλη ιδιότητα, επιφέρει δριμύ και οδυνηρό άλγος και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα».
 newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου