Google+ To Φανάρι : Θράσος… Η Τουρκία ζήτησε από τον Μπάιντεν να …πιέσει τον Αναστασιάδη!

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Θράσος… Η Τουρκία ζήτησε από τον Μπάιντεν να …πιέσει τον Αναστασιάδη!

Η Άγκυρα ζήτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν να ασκήσει πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά για να επιτευχθεί λύση τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ.
Οι πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας αναφέρουν ότι ...
η Άγκυρα είπε στον Μπάιντεν ότι υπάρχουν μηνύματα για καθυστέρηση σε κάποια κρίσιμα σημεία των διαπραγματεύσεων λόγω ζητημάτων εσωτερικής πολιτικής εντός της Ε/κ πλευράς.
Σύμφωνα με την Χουριέτ το Κυπριακό ήταν το τρίτο θέμα που συζήτησε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος με την Άκγυρα έπειτα από το συριακό και το Ιράκ. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Στο μεταξύ η ακροδεξιά τουρκική εφημερίδα Γενί Τσαγ αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι ο Μπάιντεν πίεσε την Τουρκία να κάνει υποχωρήσεις στο Κυπριακό και τους είπε ότι αν λυθεί το Κυπριακό θα αυξηθεί η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Σε δήλωσή του μάλιστα ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Γιουσούφ Χαλάτσογλου είπε ότι με το παιχνίδι που παίζεται παραβλέπονται οι παραχωρήσεις στο Κυπριακό. “Η Τουρκία έχει αιχμαλωτιστεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και η Κύπρος χάνεται. Το ΑΚΡ πήρε άδεια από την δύση για επιχειρήσεις και έκανε υποχωρήσεις στο Κυπριακό”, είπε ο ακροδεξικός βουλευτής.
ΚΥΠΕ – Αννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου