Google+ To Φανάρι : Αφρων πολιτική «σωφρονισμού»

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Αφρων πολιτική «σωφρονισμού»

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τηρούνται τυπικά και να καταργηθούν ουσιαστικά σχεδόν όλα τα άρθρα του Συντάγματος. Ενας από αυτούς είναι να καταντήσει η κοινωνία ζούγκλα μέσω της εγκληματικότητας και όσοι πολίτες επιβιώσουν να καταλήξουν να φοβούνται ακόμα και τον ίσκιο τους και να μη δύνανται να αναπτύξουν ανεμπόδιστα τις δραστηριότητές τους.
Στην Ελλάδα, δυστυχώς...
και αυτό αποτελεί μια ζοφερή πραγματικότητα - πέρα από την ξενοκρατία, την ανέχεια, την ανεργία, τη μαζική κατάθλιψη και την απώλεια του συλλογικού οράματος. Η αθρόα λαθρομετανάστευση, η ηθική αποχαλίνωση και η χαλάρωση του κοινωνικού ιστού ενισχύουν την ένταση της εγκληματικότητας.
Η κατάσταση, αντί να τύχει άμεσης αντιμετώπισης από το οργανωμένο κράτος, επιδεινώνεται λόγω των πρωτοβουλιών της εκτελεστικής εξουσίας και του νομοθετικού έργου! Η «κυριακάτικη δημοκρατία» σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε απέδειξε πόσο μεγάλος «μποναμάς για τους εγκληματίες» ήταν ο νόμος περί αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων που σχεδίασε, υπέγραψε και πέρασε από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Αυτός ο νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόλυση υπό όρο «με συμπλήρωση του ενός δεκάτου για ποινές έως τρία έτη, του ενός πέμπτου για ποινές έως πέντε έτη, των δύο πέμπτων για ποινές έως 10 έτη, καθώς και τη μείωση του ελαχίστου χρόνου έκτισης για ποινές άνω των 10 ετών. Αυτό σημαίνει ότι ο κρατούμενος θα παραμείνει στις φυλακές το ένα τρίτο του χρόνου έκτισης της ποινής που του έχει επιβληθεί».
Αυτός ο νόμος αποφυλάκισε χιλιάδες κρατουμένους και, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, «εκτιμάται ότι έως το τέλος του ερχόμενου Απριλίου ο αριθμός τους θα έχει ανέλθει στους 3.000».
Ταυτόχρονα, στο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» γίνεται μνεία και για τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης ορισμένων εκ των αποφυλακισθέντων.
Ενώ οι νομοταγείς Ελληνες πολίτες αδυνατούν να απαλλαγούν από τα δεσμά της φτώχειας, εκείνοι που θα έπρεπε να τους απελευθερώσουν τους εκθέτουν σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου