Google+ To Φανάρι : EΞΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

EΞΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Η πρώτη ενημερωτική επιστολή έχει σταλεί ή θα σταλεί στους οφειλέτες έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015 και θα τους καλεί να αποδείξουν εντός 15 ημερών ότι είναι «συνεργάσιμοι».'
 Θα πρέπει, δηλαδή, να υποβάλουν στην τράπεζα όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αναλυτικές πληροφορίες για την οικονομική κατάστασή τους. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης του οφειλέτη η τράπεζα εντός 15 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας θα του στείλει δεύτερη επιστολή, αυτή τη φορά σε μορφή προειδοποίησης. Εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί ....
ούτε στη δεύτερη επιστολή, τότε θα απολέσει τον χαρακτηρισμό του «συνεργάσιμου» και κινδυνεύει με πλειστηριασμό ακόμη και της μοναδικής κατοικίας του.

Ασφαλείς δεν μπορούν να αισθάνονται ούτε οι οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. Θα πρέπει έως τον Μάρτιο να προσκομίσουν σειρά δικαιολογητικών στα δικαστήρια όλης της χώρας προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων των αιτήσεων που εκκρεμούν και να προστατεύσουν την περιουσία τους από τις κατασχέσεις. Ολοι οι οφειλέτες των οποίων η κύρια αίτηση εκκρεμεί, εφόσον στο μεταξύ δεν έχει λάβει χώρα συζήτηση της αιτήσεώς τους, πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη γραμματεία του δικαστηρίου, όπου τηρείται ο φάκελος της αιτήσεώς τους. Οσοι δεν το κάνουν θα χάνουν τη ρύθμιση αλλά και το δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης υπαγωγής για τουλάχιστον δύο χρόνια.
Τρεις ημέρες για υπαγωγή στο ν.Κατσέλη
Τα νοικοκυριά, τώρα, με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, που θέλουν να υπαχθούν στον παλιό νόμο Κατσέλη, θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου, έχουν δηλαδή στη διάθεσή τους μόλις τρεις ημέρες. Από τη στιγμή που θα καταθέσουν την αίτηση θα έχουν περιθώριο 47 ημερών να υποβάλουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα ειρηνοδικεία της χώρας.
Φαίνεται απίθανο να δοθεί παράταση, καθώς από την Πρωτοχρονιά τίθενται σε ισχύ τα αυστηρότερα κριτήρια προστασίας για την πρώτη κατοικία, που προβλέπει ο νέος νόμος, παρέχοντας απόλυτη προστασία μόλις στο 25% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ολα δείχνουν ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την πώληση στεγαστικών δανείων σε ξένα funds. Ο δανειολήπτης θα έχει περιθώριο 12 μηνών από τη στιγμή που θα λάβει επιστολή από κάποιο fund για να ρυθμίσει τις οφειλές του. Απαραίτητη προϋπόθεση, να είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρίσκεται στο έλεος των ξένων εταιριών.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου