Google+ To Φανάρι : «Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές συγκρούσεις στο Καραμπάχ θα βάλουν «φωτιά» στον Καύκασο, λέει ο επικεφαλής του συνασπισμού CSTO.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

«Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές συγκρούσεις στο Καραμπάχ θα βάλουν «φωτιά» στον Καύκασο, λέει ο επικεφαλής του συνασπισμού CSTO.

Η κατάσταση στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ προκαλεί σοβαρές ανησυχίες , αναφέρουν όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων.
« Οι δύο  πλευρές θα πρέπει να αποφύγουν  περαιτέρω κλιμάκωση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας,  του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO)  Νικολάι Μπρντοϊούζα .
«Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση στον Καύκασο....
ιδιαίτερα σε σχέση με το Καραμπάχ, έχουμε συνεχή μεταφορά βαρύ οπλισμού ,  ενώ έχουμε συνεχιζόμενα επεισόδια και θύματα που καταγράφονται στην γραμμή επαφής», δήλωσε ο ίδιος σε  συνέντευξη του.
Πρόσθεσε δε ότι οι οικονομικοί πόροι  των κρατών του οργανισμού CSTO  θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν  για να αποτρέψουν  την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης, καθώς και «για να διασφαλιστεί ότι η σύγκρουση αυτή δεν θα εξελιχθεί σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εμπλοκή».!!
«Αυτό θα ήταν μια  τρομακτική προοπτική σήμερα, γιατί θα μεταφέρει την φωτιά» στο  σύνολο της περιοχής του  Καυκάσου », είπε ο Μπρντοϊούζα.
«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η σύγκρουση αυτή, η οποία βρίσκεται ήδη σε αρκετά «θερμό στάδιο», δεν θα μετατραπεί σε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική αναμέτρηση », τόνισε ο ίδιος στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR -TASS .
Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Serz Sargsyan, δήλωσε κατά την σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας Συλλογικής ασφάλειας CSTO  στην Μόσχα, στις 21 Δεκεμβρίου ότι κάθε φορά που οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στρέφουν  τα όπλα τους κατά της Αρμενίας, στην ουσία  πυροβολούν την Αστάνα, το Ντουσάνμπε, την Μόσχα και το Μινσκ.
Το  Υπουργείο Εξωτερικών Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι η τελευταία ομιλία του Προέδρου της Αρμενίας,  αποτελείται από μια ρητορική που θυμίζει «πολεμικές ταινίες»  χαρακτηριστικό των στρατιωτικών καθεστώτων.
Σε πρόσφατο άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Πρόεδρος της Αρμενίας: «Ο πόλεμος στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο»), τονίσαμε πρώτοι από όλους ,  ότι η κατάσταση γύρω από την περιοχή του  Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι περίπλοκη και λίαν επικύνδυνη .
Σχεδόν κάθε μέρα, τα ΜΜΕ , και οι πολιτικοί της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν κατηγορούν ο ένας τον άλλο για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός. Μέσα σε αυτήν την κόντρα καθημερινά πραγματοποιούνται επεισόδια με νεκρούς και τραυματίες.
Μήπως επιδιώκεται η πυροδότηση « βόμβας» στον Καύκασο από το Αζερμπαϊτζάν , και της Κριμαίας από την Τουρκία μέσω των Τατάρων , για να είναι απασχολημένη η Μόσχα;
Πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι ΗΠΑ και η Γερμανία , κύριοι διεκδικητές της εξουσίας στην περιοχή αυτή που «ετοιμάζεται» να δεχθεί τον κινεζικό « δρόμο του μεταξιού».
Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου