Google+ To Φανάρι : Νερά τέλος στην Αράχωβα λόγω πρωτοφανούς κοσμοπλημμύρας

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Νερά τέλος στην Αράχωβα λόγω πρωτοφανούς κοσμοπλημμύρας

Αυτά βλέπει ο Σόιμπλε και η παρέα του και  θέλουν να μας βγάλουν τα μάτια...
Βούλιαξε από κόσμο το τετραήμερο των Χριστουγέννων η Αράχοβα, που αναδεικνύεται κορυφαίος προορισμός των φετινών γιορτών. Χαρακτηριστικό της κοσμοσυρροής είναι ότι κάποιες περιοχές, όπως η Αγόριανη, σχεδόν ξέμειναν από....
εμφιαλωμένο νερό (!) λόγω της τεράστιας ζήτησης. Στη «Μύκονο του χειμώνα», που δείχνει να αντέχει στην κρίση, οι ξενοδόχοι έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση για το ενδιαφέρον που έδειξαν τουρίστες και επισκέπτες.
Σε όλα τα καταλύματα, ακόμα και στα πιο ακριβά, η πληρότητα έφτασε το 100%, ενώ οι δρόμοι του κοσμοπολίτικου χωριού γέμισαν από σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αναγκάστηκαν να παρκάρουν μέχρι και 5 χλμ. μακριά από το κέντρο. Το περασμένο Σάββατο, μάλιστα, παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη διακίνηση αναψυκτικών και ποτών στην αγορά τα τελευταία χρόνια.
«Φέτος τα Χριστούγεννα είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες, που ήρθαν κυρίως από την Αθήνα. Σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια των γιορτών» είπε στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχοβας - Αντίκυρας Γιάννης Γεωργακός. Για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς έχουν απομείνει ελάχιστα δωμάτια, ενώ για την εβδομάδα των Φώτων οι πληρότητες έχουν φτάσει στο 75%.
Οι τιμές των ξενοδοχείων παραμένουν σταθερές εδώ και μία τριετία και οι εκδρομείς της τελευταίας στιγμής μπορούν να βρουν φτηνά αλλά και ακριβά δωμάτια. Η λάμψη της Αράχοβας ανεβάζει τις κρατήσεις των τουριστικών καταλυμάτων και στα γύρω χωριά, με τους Δελφούς, την Ιτέα και το Γαλαξίδι να απορροφούν τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου