Google+ To Φανάρι : ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ.

  Οι δίπλες είναι ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Δείτε μια συνταγή

1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 ποτήρι του κρασιού πορτοκάλι
½ κουταλάκι σόδα...


2 κουταλιές  ζάχαρη
2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή κόκκινη φαρίνα


Ζύμωσε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το πορτοκάλι με την σόδα, 2 κουταλιές  ζάχαρη και το νερό όσο πάρει, να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σκληρή . Άφησε μισή ώρα νά ηρεμίσει.
Κόψε το ζυμάρι σε κομμάτια, τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο και στην συνέχεια κόψε σε λωρίδες 2 δάκτυλα πλατιά και τύλιξέ το με ένα πιρούνι σαν σαλιγκάρι
 

Βάλε το λάδι να κάψει και ρίξε τις δίπλες να ψηθούν.
Βάλε τις δίπλες σε πιατέλα και πασπάλισέ τες με μέλι και καρύδια.



 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου