Google+ To Φανάρι : Πιέσεις της Ε.Ε. σε Αφρική και Τουρκία να «φράξουν» τους δρόμους στους μετανάστες

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Πιέσεις της Ε.Ε. σε Αφρική και Τουρκία να «φράξουν» τους δρόμους στους μετανάστες

Επί δύο ημέρες οι Ευρωπαίοι πιέζουν τους εκπροσώπους των 30 αφρικανικών χωρών στη Σύνοδο της Βαλέτας να δεχθούν να εμποδίζουν τους πολίτες τους να μεταναστεύουν ή να ζητούν άσυλο στην Ευρώπη (με εξαίρεση τους κατοίκους της Ερυθραίας που αντιμετωπίζονται ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας) και να επιταχύνουν την επανεισδοχή των παράτυπων μεταναστών....

Οι Αφρικανοί παραπονούνται για «πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών» έναντι των Σύρων προσφύγων, παραδεχόμενοι εμμέσως ότι οι δικοί τους πολίτες κινδυνεύουν εξίσου στην Αφρική!
Το αδιέξοδο επιχείρησαν οι Ευρωπαίοι να λύσουν με 3,6 δισ. ευρώ προς το Αναπτυξιακό Ταμείο για την Αφρική, εκ των οποίων τα 1,8 δισ. ευρώ προορίζονται για τον περιορισμό του μεταναστευτικού ρεύματος κυρίως μέσω χρηματοδότησης χωρών όπως το Σουδάν, το Καμερούν και η Αιθιοπία, που μπορούν να υποδεχθούν οι ίδιες Αφρικανούς πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι Ευρωπαίοι αναμένεται σήμερα, στο πλαίσιο μιας άτυπης συνόδου, να ασκήσουν πιέσεις και στην Τουρκία να συμβάλει στον περιορισμό των εισροών Σύρων προσφύγων προς την Ελλάδα, οι οποίες ισοδυναμούν πρακτικά με ροές προς την Ευρώπη, στον βαθμό που είτε πρόσφυγες είτε παράτυποι μετανάστες που καταλήγουν στην Ε.Ε. προερχόμενοι από την Ελλάδα έχουν πάψει να επαναπροωθούνται στη χώρα μας.
Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, επανέλαβαν χθες πως η Ελλάδα δεν πληροί τα κριτήρια ώστε οι επαναπροωθήσεις (όπως επιβάλλει ο Κανονισμός του Δουβλίνου) να είναι ανεκτές.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου