Google+ To Φανάρι : Ολάντ: Αιτία πολέμου οι επιθέσεις - τριήμερο πένθος στη Γαλλία

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ολάντ: Αιτία πολέμου οι επιθέσεις - τριήμερο πένθος στη Γαλλία

Ως "αιτία πολέμου" χαρακτήρισε ο Φρανσουά Ολάντ, σε διάγγελμά του το πρωί του Σαββάτου, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, κατά τις οποίες έχασαν την ζωή τους 127 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 180. ..
Ο γάλλος πρόεδρος κύρηξε τριήμερο εθνικό πένθος και δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι την ευθύνη των πρωτοφανών επιθέσεων έχει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα ένα βίντεο, που καλεί τους μουσουλμάνους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία να κάνουν ιερό πόλεμο και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία.
Το βίντεο δεν έχει ημερομηνία εγγραφής. "Έχετε πάρει εντολή να πολεμήσετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε --τί περιμένετε λοιπόν; Υπάρχουν όπλα και αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα και στόχοι που μπορούν να πληγούν", δηλώνει ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους στο βίντεο αυτό, ενώ βρίσκεται περιτριγυρισμένος από άλλους μαχητές. "Υπάρχουν όλα τα δηλητήρια, επομένως δηλητηριάστε το νερό και το φαγητό τουλάχιστον ενός από τους εχθρούς του Αλλάχ".
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου