Google+ To Φανάρι : Συμφωνία χρηματοδότησης με τις τράπεζες εν όψει Χριστουγέννων εξασφάλισε ο Μαρινόπουλος

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Συμφωνία χρηματοδότησης με τις τράπεζες εν όψει Χριστουγέννων εξασφάλισε ο Μαρινόπουλος

Προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι του λιανεμπορίου, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος Α.Ε. συμφώνησε με τις πιστώτριες τράπεζες σχέδιο δύο σημείων για τη χρηματοδότησή της εν όψει των Χριστουγέννων.
Το σχέδιο προβλέπει άμεση χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα οι μέτοχοι να καταβάλλουν 5 εκατ. ευρώ σε αύξηση κεφαλαίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας που περιλαμβάνει και νέα χρηματοδότηση, άλλα 15 εκατ. ευρώ, μεταβιβάζοντας απαιτήσεις και εκχωρώντας γραμμάτια και επιταγές στις τράπεζες. Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει γενναία αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων δεδομένου ότι αριθμούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οπως έγραψε πρόσφατα το marketfair.gr και επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις και την προσπάθεια του Μαρινόπουλου να αναζητήσει άμεσα νέα χρηματοδότηση, οι μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου έχουν προβλήματα ρευστότητας και ζητούν από τους προμηθευτές τους μετάθεση πληρωμών (η κατάσταση επιδεινώθηκε με την επιβολή των capital controls για τις εισαγωγικές εταιρείες).

Η τρέχουσα συμφωνία της Μαρινόπουλος με τις τράπεζες ήταν επιτακτική λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι η εταιρεία έπρεπε να πληρώσει προμηθευτές για να γεμίσει τα ράφια της και να διατηρήσει τον τζίρο της ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Οι τράπεζες με τις οποίες η Μαρινόπουλος έχει μακροχρόνιες σχέσεις ανταποκρίθηκαν σε αυτή την ανάγκη (θυμίζουμε πως η βασική τράπεζα της Μαρινόπουλος είναι η Alpha Bank, στην οποία ο Δημ. Μαρινόπουλος διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβολίου).

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου