Google+ To Φανάρι : ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΟΛΑΝΤ! Κλείνει τα σύνορα η Γαλλία – Αναλαμβάνει ο στρατός – Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι!

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΟΛΑΝΤ! Κλείνει τα σύνορα η Γαλλία – Αναλαμβάνει ο στρατός – Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι!

Την απόφαση να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε στο μήνυμά του πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση δίχως προηγούμενο.

για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους  δρόμους του Παρισιού και κλείνουμε τα σύνορα” δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Στο μήνυμά του ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι “οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη γιατί αυτό που θέλουν είναι να μας τρομοκρατήσουν. Θα τους νικήσουμε. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στις αστυνομικές μας δυνάμεις".
Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες του Παρισιού να μείνουν σπίτι τους και να μην κυκλοφορούν όσο υπάρχει η κατάσταση απειλής από τους τρομοκράτες με τον στρατό να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.
Ο κ. Ολάντ έκανε επίσης λόγο για τρομοκρατική επίθεση  χωρίς προηγούμενο.

 Όλο το μήνυμα του Γάλλου προέδρου:
«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Αυτοί οι τρομοκράτες; Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν. Γιατί να έχουμε φόβο; Θα ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία».

Στο Μπαακλάν

Αμέσως μετά το διάγγελμά του ο κ. Ολάντ βρέθηκε στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει έναν «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.
“Θελήσαμε να έλθουμε εδώ, ανάμεσα σε όσους βίωσαν αυτή τη βαρβαρότητα, για να πούμε ότι θα δώσουμε μάχη, η οποία θα είναι αδυσώπητη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου