Google+ To Φανάρι : Παγίδα για τον Τσίπρα στήνει στο Ισραήλ ο Στ. Παπασταύρου!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Παγίδα για τον Τσίπρα στήνει στο Ισραήλ ο Στ. Παπασταύρου!

Επικαλείται υψηλές γνωριμίες  χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεσο για το Μαξίμου τον Δ.Τζιώτη
Εξωφρενικές ιστορίες περί γνωριμιών και επιρροής του στις οικονομικές και επενδυτικές σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ προβάλλει τις τελευταίες ημέρες ο πρωταγωνιστής της «λίστας Λαγκάρντ» Σταύρος Παπασταύρου, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Τελ Αβίβ στα τέλη της εβδομάδας....

Ο κ. Παπασταύρου (πρώην σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά και της Ν.Δ.) δραστηριοποιείται πλέον στον επενδυτικό τομέα και φέρεται ότι επικαλείται γνωριμίες του και στο σημερινό Μέγαρο Μαξίμου. Ως ενδιάμεσος με τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού εμφανίζεται ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης, ο οποίος μετείχε στις ομάδες χάραξης της εκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια απομακρύνθηκε, αλλά πρόσφατα ισχυρίζεται πως έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Ο Στ. Παπασταύρου (έχει καταθέσει ανωμοτί στον οικονομικό εισαγγελέα για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος) και ο Δημ. Τζιώτης (εμπλέκεται σε υπόθεση με πλαστές εγγυητικές επιστολές που κατατέθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης για την είσπραξη κονδυλίων του ΕΣΠΑ) συνδέονται με παλαιά φιλία. Μετείχαν, επίσης, στα διοικητικά συμβούλια εταιριών μαζί με άλλα πρόσωπα που ερευνώνται, κατά περίπτωση, για τον έλεγχο ή τη διαχείριση άνω του 50% των συνολικών ποσών της «λίστας Λαγκάρντ» και όλοι μαζί βρίσκονται αυτήν την εποχή στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.
Η επανεμφάνιση Παπασταύρου σημειώνεται τις παραμονές των συνομιλιών του κ. Τσίπρα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπ. Νετανιάχου και, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, επικεντρώνεται στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της επίσκεψης, που προβλέπει συναντήσεις με επιχειρηματίες και γεύμα με φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Ωστόσο, το εκπληκτικό στοιχείο είναι ότι ο κ. Παπασταύρου είχε αποτύχει στην οικοδόμηση επενδυτικών σχέσεων με το Ισραήλ ακόμη και επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. Τότε είχε επικαλεστεί ισχυρές προσβάσεις στο Τελ Αβίβ μέσω ενός συνεργάτη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος όμως είχε αποπεμφθεί από το γραφείο Τύπου του κ. Νετανιάχου έπειτα από σύντομη θητεία και μάλιστα αρθρογραφούσε εναντίον του. Οταν δε τον Οκτώβριο του 2013 οι Αντ. Σαμαράς και Μπ. Νετανιάχου αποφάσισαν τον ορισμό συνδέσμων μεταξύ των δύο πρωθυπουργικών γραφείων για την υλοποίηση του διμερούς σχεδίου πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, η ανάμειξη του κ. Παπασταύρου κατέληξε στο απόλυτο μηδέν.
Στα τέλη του 2014 η ισραηλινή πλευρά εξέφρασε στην ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ την απορία της για τον μη ορισμό συνδέσμου επί έναν ολόκληρο χρόνο, με αποτέλεσμα και στον τομέα αυτόν η καταρχήν θετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σαμαρά να αποτύχει παταγωδώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου