Google+ To Φανάρι : Eurostat: Σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ένας στους τρεις κατοίκους της Ελλάδας

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Eurostat: Σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ένας στους τρεις κατοίκους της Ελλάδας

Καταρρέει η Ελληνική κοινωνία και τα μέτρα πέφτουν βροχή πάνω στα κεφάλια μας απο τους αριστερους του ΣΥΡΙΖΑ και την ...συμπονετική (για τους λαθρομετανάστες όχι για μας ) Ευρώπη ...
Ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα -και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην Ευρώπη- είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν...
από έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα (16/10/2015)  η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναφορικά με το ποσοστό των κατοίκων της Ευρώπης που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (έτος αναφοράς το 2014).
Όσον αφορά την Ελλάδα, το 22,1% βρίσκεται σε συνθήκες φτώχειας ενώ το 21,5% βρίσκεται σε συνθήκες ένδοιας. Παράλληλα το 17,2% του πληθυσμού ζει σε οικογένεια που αντιμετωπίζει προβλήματα ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που λίγο πολύ κανένα μέλος της δεν έχει "κανονική δουλειά"). Την ίδια στιγμή ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 17,2%, 8,9% και 11,1%. Στην Ελλάδα, αντιμέτωπο με τουλάχιστον μία (ή και περισσότερες) από αυτές τις τρεις προβληματικές καταστάσεις είναι το 36% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), ενώ στην ΕΕ κατά μέσο όρο το 24,4% (122 εκατ. άνθρωποι).
Αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, είναι μόνο η Ρουμανία (40,2%) και η Βουλγαρία (40,1%).
Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Δανία.
Τέλος, στην Ελλάδα, το ποσοστό του πληθυσμού που το 2008 βρισκόταν σε κατάσταση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν στο 28,1%, ενώ στην ΕΕ ήταν στο 23,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου