Google+ To Φανάρι : Βορειοκορεάτες πιλότοι επιχειρούν στη Συρία;

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Βορειοκορεάτες πιλότοι επιχειρούν στη Συρία;

H κατάσταση γίνεται πολύ επικίνδυνη στη Μέση Ανατολή
όπου τα μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας (Türk Hava Kuvvetleri) αποπειρώμενα να πετάξουν πάνω από συνορικάς ζώνες με τη Συρία για να διασφαλίσουν το πέρασμα των κονβόι των αρχηγών των τρομοκρατικικών οργανώσεων λίγο έλειψε να καταρριφθούν από τα ρωσικά μαχητικά τύπου Sukhoi Su-30 SM, Sukhoi Su-24 ...
τα οποία και δεν δίστασαν να καταδιώξουν τα τουρκικά μέχρι το εσωτερικό της τουρκικής επικράτειας (σε βάθος 5 μιλίων σύμφωνα με την Άγκυρα .Κάποια εκατοντάδες μέτρα σύμφωνα με τη Μόσχα).
Τα μίντια μετέφεραν ότι η Άγκυρα είχε μπερδέψει τα ρωσικά Sukhoi Su-30 SM με τα Mig-29 Fulcrum.Στην πραγματικότητα τα ρωσικά Sukhoi Su-30 SM πετούν πάντα παράλληλα με τουλάχιστον 2 συριακά Mig-29 Fulcrum.
Τα Mig-29 που οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ότι παρενόχλησαν 2 F-16 επιθετικά τουρκικά Falcon πετώντας με τρόπο επιθετικό στη συνοριακή ζώνη των συροτουρκικών συνόρων ανήκουν στη συριακή πολεμική αεροπορία.Αλλά φαίνεται βέβαιο ότι τα αεροσκάφη έχοντας κλειδώσει ως στόχους τα τουρκικά F-16 κατά την διάρκεια περισσοτέρων από 5 ΄ είναι Su-30 SM. Με άλλα λόγια τα τουρκικά F-16 δεν είχαν καμιά πιθανότητα να διασωθούν αν τα ρωσικά αποφάσιζαν να τα καταρρίψουν σε αερομαχία.
Το πιο εκπληκτικό είναι οι συγκλίνουσες πληροφορίες που κάνουν λόγο για αποτελεσματική παρουσία βορειοκορεατών πιλότων στη Συρία και οι οποίοι είναι ολοένα και συχνότερα ενσωματωμένοι στο εσωτερικό των επιχειρησιακών μοιρών των Mig-29 της συριακής αεροπορίας.
Η βορειοκορεάτικη επίσημη αντίδραση απέναντι στην Τουρκία (απειλή πυρηνικού πολέμου και υπόσχεση να σβήσει την Άγκυρα από τον χάρτη) θα μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι τουλάχιστον ένα από τα Mig-29 που παρείχαν κάλυψη στα ρωσικά Su-30 Sm έιχε βορειοκορεάτη πιλότο.Συνέπεια αυτού του θερμού επεισοδίου ήταν ο επικεφαλής της ρωσικής διοπλωματίας στην Άγκυρα να κληθεί από τον τούρκο ΥΠΕΞ.
Στο terrain, πληροφορίες προερχόμενες από τη Δαμασκό επιβεβαιώνουν τη διεύρυνση του στρατοπέδου επέμβασης της ρωσικής αεροπορίας και τη χρήση νέων πυρομαχικών. (6.10. 2015 Strategika51,reseauinternational)
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου