Google+ To Φανάρι : Η κλίμακα της διαφθοράς

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Η κλίμακα της διαφθοράς

Το ελληνικό πνεύμα έχει δηλητηριαστεί από θανατηφόρα δόση διαφθοράς και ανοχής σε αυτήν. Στην πατρίδα μας συμβαίνουν (άνευ συνεπειών) πράγματα που θα εξωθούσαν ακόμα και υπουργούς λατινοαμερικανικής μπανανίας να παραιτηθούν!
Οι κ. Καραβέλας και Χριστοφοράκος, αντί να βρίσκονται στα κάτεργα για τη συμμετοχή τους στα όργια διαφθοράς της Siemens, ζουν και βασιλεύουν στην αλλοδαπή, αφού πρώτα διευκολύνθηκε η «απόδρασή τους»....

Ο κ. Παπασταύρου, με διαπιστωμένο το... ενδιαφέρον των δικαστικών Αρχών για την περίπτωσή του και τη δυσερμήνευτη δράση του, έγινε αντικείμενο εγκωμιασμού από τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, με αποδεδειγμένη την παραποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» από εκείνον με στόχο την προστασία συγγενικών του προσώπων, κυκλοφορεί ελεύθερος και αμέριμνος ανάμεσα στους Ελληνες των οποίων τις ζωές διέλυσε.

Το ΚΚΕ
εκποιεί δύο συχνότητες, μία τηλεοπτική και μία ραδιοφωνική, και εισπράττει χρήματα από υπεράκτιες εταιρίες ομιχλώδους ιδιοκτησίας, την ίδια στιγμή που αρνείται τον έλεγχο των οικονομικών του! Λεπτομέρεια χρήσιμη για την εξαγωγή συμπερασμάτων: Οι συχνότητες που πώλησε το ΚΚΕ στις offshore εταιρίες είναι δημόσιες! Δηλαδή, πολιτικό κόμμα πούλησε αγαθά που ανήκαν στους Ελληνες και τα χρήματα μπήκαν άρον άρον στα κομματικά ταμεία - δίχως να κουνηθεί φύλλο!

Στο κυβερνών
κόμμα κυκλοφορούν ανάμεσα σε ατελείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» κάποια αδέσποτα εκατομμύρια, συγγενείς υπουργών έχουν την «έμπνευση» να σηκώσουν πολλά χρήματα από τις τράπεζες λίγο πριν από την επιβολή των capital controls και αξιωματούχοι της κυβέρνησης λησμονούν να απαλλαγούν -κατά το πνεύμα και το γράμμα του νόμου- από μετοχές εταιριών που αναλαμβάνουν δημόσια έργα.
Τα πρόσωπα με τα πιο βεβαρημένα και δυσώδη παρελθόντα στην πολιτική, στην οικονομία και τη δημοσιογραφία ηθικολογούν και προτείνουν λύσεις κατά τα συμφέροντά τους, ενώ ο αμήχανος λαός είτε ψάχνει από κάπου να πιαστεί είτε έχει πάψει να ενδιαφέρεται για τα κοινά.

Τι συνεπάγονται
όλα τα προηγούμενα, τα οποία αναφέρθηκαν ως ενδεικτικές περιπτώσεις προϊούσας παρακμής; Οτι έχει χαθεί το μέτρο και μαζί του κάθε ελπίδα για σύντομη ανάταξη της οικτρής κατάστασης.
Δεν είναι εθνικό αυτομαστίγωμα να επισημαίνονται τα τερατώδη που έφτασαν να θεωρούνται συνηθισμένα σαν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά στοιχειώδης υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη - πολλώ δε μάλλον των ΜΜΕ. Επίσης, η παράθεση των μελανών σημείων του δημόσιου βίου στην Ελλάδα δεν αποσκοπεί στην «αγιοποίηση» των ξένων. Και στην επιφανειακά «πολιτισμένη» Δύση υπάρχουν διαφθορά, παρακμή και σήψη. Ομως εκεί τουλάχιστον λειτουργούν κάποιες δομές, Αρχές και θεσμοί με σεβασμό στον εαυτό τους και στους πολίτες και πράττουν τα δέοντα.

Εδώ
η κλίμακα της διαφθοράς φτάνει στο έβδομο υπόγειο της κολάσεως...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου