Google+ To Φανάρι : Υπουργοί λαμόγια! Ο ένας «ξέχασε» να δηλώσει 1.000.000 ευρώ, και ο δεύτερος ξέχασε να πει πως... έχει εταιρεία!!

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Υπουργοί λαμόγια! Ο ένας «ξέχασε» να δηλώσει 1.000.000 ευρώ, και ο δεύτερος ξέχασε να πει πως... έχει εταιρεία!!

Βόμβα της προέδρου της επιτροπής «πόθεν έσχες»! Και δεύτερο μέλος της κυβέρνησης (!) έκρυβε μετοχές
Βόμβες για δύο υπουργούς από την επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής. Ο ένας... ξέχασε για τρία χρόνια να δηλώσει 1.000.000 ευρώ και ο δεύτερος είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρίας και κατέχει μετοχές σε αυτήν. Η αποκάλυψη για τα «πόθεν έσχες» με τις... μαύρες τρύπες από την αρμόδια επιτροπή δημιουργεί μέγα θέμα και πιθανότατα να οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις....
Ο ένας υπουργός μάλιστα που επί τρία συναπτά έτη «ξέχασε» να δηλώσει το 1.000.000 ευρώ έσπευσε να το πράξει φέτος με συμπληρωματική δήλωση, ελπίζοντας να προλάβει τα χειρότερα. Επιπλέον, ένας τέως βουλευτής εμφανίζεται να έχει κι αυτός μεγάλες φορολογικές εκκρεμότητες, ενώ και ένας νυν βουλευτής έχει πολλές «τρύπες» στο «πόθεν έσχες» του, με ποσά που δεν δικαιολογούνται.

H ως τώρα πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου (η οποία δεν επανεξελέγη μια και κατέβηκε στις εκλογές με τη Λαϊκή Ενότητα) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τέσσερα «προβληματικά πόθεν έσχες». Οπως είπε, θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» που τη διαδέχεται, τον βουλευτή Γιώργο Βαρεμένο.

Εκκρεμότητες
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Στο σύντομο διάστημα στο οποίο ήμουν πρόεδρος της Επιτροπής για τα "Πόθεν Εσχες" παρέλαβα από την προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής μια σειρά από εκκρεμότητες, οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και ήδη εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ορκωτούς λογιστές.
Στη διάρκεια της δικής μου θητείας και μάλιστα στην προεκλογική περίοδο, την τελευταία δηλαδή για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου για το ποιος βγαίνει και ποιος δεν βγαίνει, είναι σε διερεύνηση και εξετάστηκαν από την Επιτροπή "Πόθεν Εσχες" και με τη δική μου συμμετοχή ως προέδρου της Επιτροπής σειρά τεσσάρων περιπτώσεων, υπόχρεων με προβληματικά "πόθεν έσχες" ή με "πόθεν έσχες" για τα οποία υπάρχουν προβλήματα.
Αλλες υποθέσεις
Γι' αυτά λοιπόν τα "πόθεν έσχες" είμαι υποχρεωμένη να ενημερώσω τη νέα Επιτροπή και θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να εξεταστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό και κανένα πρόβλημα».

Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» είχε αποφασιστεί ομόφωνα μετά τις εκλογές να διερευνηθούν και οι υποθέσεις που αφορούσαν τους Παύλο Χαϊκάλη και Αλέξη Μητρόπουλο.

Να θυμίσουμε ότι η κυρία Χαραλαμπίδου είχε παραλάβει και εκείνη 10 υποθέσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών που δεν είχαν υποβάλει ως υπόχρεοι δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2013 χρήσης του 2012, ενώ για 49 άλλους είχε διαπιστωθεί ότι δεν είχαν καταθέσει όλα τα απαραίτητα παραστατικά, όπως για παράδειγμα συμβόλαια, ενώ ακόμα 31 ελέγχονταν τότε, καθώς έχουν αρνητικό «πόθεν έσχες» και δεν δικαιολογούσαν πλήρως την περιουσιακή τους κατάσταση.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου