Google+ To Φανάρι : Ποια ονόματα "ακούγονται" για τις νέες υπουργικές θέσεις

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια ονόματα "ακούγονται" για τις νέες υπουργικές θέσεις

Της Νίκης Ζορμπά
Ήδη από χθες το βράδυ, πριν καν αρχίσουν οι πανηγυρισμοί σε Κουμουνδούρου και Κλαυθμώνος, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, έφτιαξαν το πρώτο "σκαρίφημα" της νέας κυβέρνησης.
Η μεταξύ τους σχέση διακρίνεται άλλωστε -καίτοι παράδοξο- από εξαιρετική χημεία όπερ σημαίνει ότι η πλήρωση των κυβερνητικών θώκων δεν θα συναντήσει ιδιαίτερες γκρίνιες.
Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο Υπουργείο Αμύνης, θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα με ...
πέντε στελέχη συνολικά ενώ όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr, στα σκαριά βρίσκεται και το "υπερυπουργείο τρόικας" το οποίο θα φέρει την ευθύνη της υλοποίησης του μνημονίου και των συνεννοήσεων με την τρόικα.
Στο οικονομικό επιτελείο, δεν αναμένονται εκπλήξεις σε σχέση με τα πρόσωπα που στελέχωναν τις αντίστοιχες θέσεις προ του ανασχηματισμού.
Ο Γιώργος Σταθάκης θα επιστρέψει στο Οικονομίας αναλαμβάνοντας και πάλι το χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης ενώ βέβαιη είναι η αξιοποίηση των Τσακαλώτου- Χουλιαράκη- Αλεξιάδη.
Ο κ. Τσακαλώτος άλλωστε έχει ήδη δεχθεί πρόταση από τον Α. Τσίπρα να ηγηθεί του νέου υπερυπουργείου.
Από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του νέου σχήματος θα βρεθεί ο Νίκος Χριστοδουλάκης αλλά εντός ο Γ. Μουζάλας, τον οποίο ο Α. Τσίπρας είχε προτείνει άλλωστε στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό για το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης.
Ορκωμοσία
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεδομένης της εκπεφρασμένης πρόθεσης του Π. Καμμένου να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εξασφαλίζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την κυβερνητική πλειοψηφία, η διερευνητική εντολή θα "μετατραπεί" σε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Η ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20.00 ενώ την Τρίτη θα ορκιστούν και οι νέοι υπουργοί.
Βρυξέλλες και Obama
Μόλις ένα 24ωρο μετά, αρχίζει για τον Πρωθυπουργό "σπριντ". Την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται για το Προσφυγικό. Κατόπιν αιτήματος του Ν. Αναστασιάδη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκπροσωπήσει και την Κύπρο.
Την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στη Ν. Υόρκη, ώστε να συμμετάσχει το σαββατοκύριακο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στο περιθώριό της, αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον Αμερικανό πρόεδρο, Barack Obama.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου