Google+ To Φανάρι : Η μαστίχα Χίου είναι και φάρμακο!

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Η μαστίχα Χίου είναι και φάρμακο!

"Πράσινο φως" από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
Για στομαχικές και δερματικές διαταραχές εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ η χρήση της μαστίχας Χίου και έπεται συνέχεια καθώς διεξάγονται κλινικές μελέτες για την δράση της...
... στον περιορισμό της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην κατηγορία των "παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης", με δύο θεραπευτικές ενδείξεις: 1. Δυσπεπτικά προβλήματα. 2. Δερματικές φλεγμονές και επούλωση δερματικών πληγών.

Στην ομάδα της Διεύθυνσης Έρευνας & Ανάπτυξης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με υπεύθυνο τον ο Δρ. Ηλία Σμυρνιούδη, για τη σύνταξη, κατάθεση και υποστήριξη του φακέλου έγκρισης της "μονογραφίας", πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν η καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, κα. Ιωάννα Χήνου, και ο Δρ. Κώστας Παχής, πρόεδρος της IASIS Pharma.

Η έγκριση από τον ΕΜΑ (European Medicines Agency) ήταν η πρώτη από μία σειρά εγκρίσεων που στόχευε να αποκτήσει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου από ευρωπαϊκούς και μη φορείς, προκειμένου η μαστίχα να καθιερωθεί στην παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα. (iatropedia)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου