Google+ To Φανάρι : Δημοσιογράφοι εκτελούνται κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Δημοσιογράφοι εκτελούνται κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης

Πρώην εργαζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό εκτέλεσε στον αέρα ρεπόρτερ και καμεραμάν 
ΗΠΑ, διπλή ανθρωποκτονία στον αέρα! Η Αλισον Πάρκερ, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού WDBJ7, γιόρταζε την τελευταία πρωινή εκπομπή της. Είχε φέρει μπαλόνια και ήταν γελαστή κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης ενός ρεπορτάζ στην πλατεία Μπριτζγουότερ της Βιρτζίνια...
Τότε, ένας Αφροαμερικανός και πρώην εργαζόμενος του σταθμού ανοίγει πυρ και εκτελεί στον αέρα τόσο την 24χρονη παρουσιάστρια όσο και τον 27χρονο εικονολήπτη Ανταμ Γουόρντ, που μάλιστα της είχε πρόσφατα κάνει πρόταση γάμου, όπως έγραφε στη σελίδα του στο facebook. Ακούγονται επτά πυροβολισμοί και αμέσως μετά ανθρώπινες κραυγές. Τα πλάνα δεν είναι πια καθαρά, καθώς ο καμεραμάν Ανταμ Γουόρντ έχει πληγεί από τις σφαίρες.

Σοκ στο στούντιο
Τις εικόνες παρακολουθεί έντρομη από το στούντιο η παρουσιάστρια της εκπομπής. Εμφανίζεται να ψελλίζει σε κατάσταση σοκ τη φράση «δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς έχει συμβεί».
Οι αμερικανικές Αρχές εξαπολύουν αμέσως κυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος έχει αποχωρήσει σε καθεστώς απόλυτης ψυχραιμίας. Οπως ανέφερε τόσο ο τηλεοπτικός σταθμός WTVR του Ρίτσμοντ (θυγατρική του CBS News) όσο και το ραδιόφωνο WTOP, ο ύποπτος επιβαίνει σε ένα όχημα και καταδιώκεται από την αστυνομία.

Ο δράστης εντοπίζεται και συλλαμβάνεται. Λίγο μετά υποκύπτει στα τραύματα του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού σύμφωνα με τις αρχές προηγουμένως είχε αυτοπυροβοληθεί. Πρόκειται για τον Βέστερ Λι Φλάναγκαν, γνωστός με το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς. Ο 41χρονος δράστης, πρώην εργαζόμενος του καναλιού WDBJ7 πίστευε ότι η «Πάρκερ έκανε ρατσιστικά σχόλια», όπως είχε αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι Μακόλιφ έσπευσε να διασαφηνίσει ότι η επίθεση δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια. «Είναι μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου» επισήμανε. Πόσο ευδιάκριτα όμως είναι τα όρια ανάμεσα στην τρομοκρατική ενέργεια και την ποινική πράξη; O Λευκός Οίκος περιορίστηκε να καλέσει για άλλη μία φορά το Κογκρέσο να νομοθετήσει, προκειμένου να τεθεί ένα πλαίσιο στην πώληση και τη χρήση όπλων και να πέσουν τίτλοι τέλους στην ένοπλη βία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου