Google+ To Φανάρι : Ινδία: Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα λόγω των ισχυρών μουσώνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ινδία: Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα λόγω των ισχυρών μουσώνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυο επιβατικές ταχείες αμαξοστοιχίες μεγάλων αποστάσεων έπεσαν από μια πλημμυρισμένη γέφυρα σε ποτάμι στην κεντρική Ινδία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι…
... και να τραυματισθούν δεκάδες άλλοι, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα τρένα που εκτελούσαν τη διαδρομή Βαρανάσι-Βομβάη και αντίστροφα εκτροχιάστηκαν κοντά στην πόλη Χαράντα στην επαρχία Μάντια Πραντές λίγο μετά τα μεσάνυχτα. «Ενώ το τρένο προσέγγιζε τη γέφυρα αυτή υποχώρησε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Το έδαφος ήταν υγρό και μαλακό λόγω της βροχής .Και τα τρένα εκτροχιάστηκαν»,τόνισε ο εκπρόσωπος του δικτύου.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για τον απεγκλωβισμό των παγιδευμένων επιβατών. Ήδη έχουν ανασυρθεί 300 άτομα. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ινδία τις τελευταίες ημέρες λόγω των μουσώνων έχουν στοιχήσει τη ζωή σε 178 ανθρώπους.

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο χρόνο σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα λόγω του υπερφορτωμένου και απαρχαιωμένου δικτύου της Ινδίας.

Ο πρώην υπουργός Σιδηροδρόμων επισημαίνει ότι το δυστύχημα αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι σιδηροδρομικές γραμμές είχαν συντηρηθεί. Σε tweet ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στςι οικογένειες των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου