Google+ To Φανάρι : Ζητάει και τα ρέστα για τους λαθραίους η (θεατής) κυρία Τασία

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ζητάει και τα ρέστα για τους λαθραίους η (θεατής) κυρία Τασία

Αθλιότητες  από  ...αριστερά!
Επίδειξη θράσους από την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ως τώρα δεν είχε την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή της, καθώς χθες τα έβαλε με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση, που προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος που επικρατεί στο νησί. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου (σε ρόλο θεατή) ...
κατηγόρησε τον δήμαρχο Κω ότι αδιαφορεί για τον τόπο του (!), αρνείται να συνεργαστεί με τους κρατικούς φορείς και σαμποτάρει κάθε λύση φιλοξενίας των λαθρομεταναστών.
«Ο δήμαρχος της Κω έχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του. Σαμπόταρε τη λύση του ξενοδοχείο "Captain Elias", πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγει τις ροές» είπε η αναπληρώτρια υπουργός, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της δημοτικής Αρχής του νησιού, που έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του παλαιού σταδίου «Ανταγόρας» στους «λαθραίους» και δίνει μάχη προκειμένου να απομακρύνει τους σωρούς των σκουπιδιών που εκείνοι δημιούργησαν σε πάρκα, πλατείες και δημόσιους χώρους.
«Η ανεύθυνη, ανύπαρκτη και κατ΄ επίφαση υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα, στοιβάζοντας εκατοντάδες μετανάστες στο ακατάλληλο και εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο "Captain Elias". Τους άφησε χωρίς τροφή και υγειονομική παρακολούθηση, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας και απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες διαχείρισης του χώρου. Η σοβαρότητα και η αίσθηση ευθύνης είναι άγνωστες λέξεις για την κυρία Χριστοδουλοπούλου» απάντησε ο δήμαρχος της Κω.
Εικόνες - σοκ
Την ίδια ώρα, σοκ προκάλεσαν οι εικόνες «λεηλασίας» των γραφείων αθλητικών συλλόγων του νησιού από λαθρομετανάστες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της περασμένης Τρίτης, στο Στάδιο Ανταγόρας και στους γύρω δρόμους. «Συγκεντρώθηκαν 2.000-3.000 άτομα, μπήκαν σε αυλές, ανέβηκαν σε ταράτσες σπιτιών, έκαναν ζημιές, έσπασαν και έκλεψαν αντικείμενα των συλλόγων» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν στο νησί κατάφεραν πάντως να αποκαταστήσουν (προσωρινά) την τάξη, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Κω θα ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς επισπεύδονται οι διαδικασίες για την απόσπαση 250 αστυνομικών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που υποδέχονται καθημερινά τους περισσότερους λαθρομετανάστες.
Στην κάλυψη των αναγκών στέγασης, σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μεταφοράς των λαθρομεταναστών από τα σημεία άφιξης στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας θα συμβάλει και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που αποφάσισε χθες να διαθέσει 100.000 ευρώ στην Κω, στην Κάλυμνο, στη Λέρο και την Τήλο, αλλά και σε νησιά όπως η Σύμη, η Χάλκη και το Αγαθονήσι, όπου έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών.
Οπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέρος του ποσού θα δοθεί για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της Αστυνομίας και του Λιμενικού.
Και πλοίο για παραμονή και καταμέτρηση των λαθραίων!
Στην επιστράτευση πλοίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρώτης υποδοχής και προσωρινής παραμονής των λαθρομεταναστών, που κάνουν καθημερινά απόβαση στην Κω και δημιουργούν επεισόδια, αποφάσισε η κυβέρνηση.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, δόθηκε το πράσινο φως για τη ναύλωση πλοίου, χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων, το οποίο -το πιθανότερο την Παρασκευή- θα ρίξει άγκυρα στο λιμάνι του νησιού, προκειμένου να καλύψει τις βασικές ανάγκες διαμονής των λαθραίων.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης ενημέρωσε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή 7.000 λαθρομεταναστών στο νησί και ζήτησε τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού για την απομάκρυνσή τους. Ο κ. Καμμένος είπε στον δήμαρχο Κω ότι έχει ήδη βρει πλοίο, στο οποίο θα γίνει και η πρώτη διαδικασία καταγραφής, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς των μεταναστών στη βόρεια Ελλάδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου