Google+ To Φανάρι : ΥΠΕΞ για κατεδάφιση Ναού: Οι Αλβανοί λειτουργούν σαν τζιχαντιστές

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΥΠΕΞ για κατεδάφιση Ναού: Οι Αλβανοί λειτουργούν σαν τζιχαντιστές

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η κατεδάφιση του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας, στην Αλβανία. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών...
.... Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε σε επικριτικό τόνο ότι «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» και πρόσθεσε ότι η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές, σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στην Αλβανία.

Σε ό,τι αφορά τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη διεθνή κοινότητα, ο κ. Κούτρας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση, σημειώνοντας ότι δεν θα γίνει κανένα άλλο σχόλιο.

Η κατεδάφιση του ναού έγινε τα ξημερώματα από μηχανήματα της πολεοδομικής αστυνομίας της Αλβανίας, με το επιχείρημα ότι αποτελεί αυθαίρετο κτίσμα. Η επιχείρηση κατεδάφισης, η οποία άρχισε περίπου πριν από μία εβδομάδα, είχε προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των ελληνικής καταγωγής κατοίκων του χωριού Δρυμμάδες, αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το protothema.gr τις επόμενες ώρες το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να καλέσει τον πρεσβευτή της Αλβανίας στην Αθήνα για εξηγήσεις ενώ προετοιμάζεται ήδη ρηματική διακοίνωση που θα επιδοθεί στα Τίρανα. (εικόνες από himara.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου