Google+ To Φανάρι : Άρχισε ο διπλός προεκλογικός αγώνας του Αλ. Τσίπρα

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Άρχισε ο διπλός προεκλογικός αγώνας του Αλ. Τσίπρα

Τις περιοδείες ανά την Ελλάδα άρχισαν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ως γνωστόν, τις προηγούμενες μέρες ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε...
... στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Δημήτρης Στρατούλης στο Βόλο και έπεται συνέχεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω τους αρχίζουν να συσπειρώνονται ετερόκλητες αριστερές δυνάμεις, από όλους τους χώρους: από τη νεολαία, έως τα συνδικάτα και μάλιστα σε αυτά τα τελευταία με πολύ μεγάλη μαζικότητα. Το συμπέρασμα όσων παρακολουθούν τις εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι de facto διασπασμένο κόμμα, ενώ de jure, αυτό θα επισημοποιηθεί στο Συνέδριο του Σεπτεμβρίου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς ακόμα (όπως, για παράδειγμα, το αποτέλεσμα της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή, αλλά και η προσέγγιση των Λαφαζάνη - Αλαβάνου), το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών φαντάζει πλέον ολοένα και πιο ορατό. Ο κ. Τσίπρας, λογικά, δεν θα θέλει να δώσει χρόνο ούτε στους εσωκομματικούς ούτε στους εξωκομματικούς του αντιπάλους, για να οργανωθούν. Οι μεν πρώτοι σε κανονικό κόμμα, όπως όλα δείχνουν, ενώ οι δεύτεροι σε επικίνδυνους ανταγωνιστές της εξουσίας του, που αρχίζει να τελεί υπό αίρεση.

Το βασικό του πρόβλημα παραμένει στο γεγονός ότι οι δανειστές, παραμένουν αρνητικοί σε αυτή την προοπτική, των πρόωρων εκλογών. Αν και όχι όλοι, όπως στο πρόσφατο παρελθόν και όχι με την ίδια ένταση όσο πρόσφατα. Ακόμα και έτσι όμως ο δρόμος του πρωθυπουργού μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι. Ειδικά με το "φάντασμα" του τρίτου μνημονίου πλανάται πάνω από την Ελλάδα και το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου