Google+ To Φανάρι : Πέρασε το Μνημόνιο, ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Πέρασε το Μνημόνιο, ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Αλέξης Τσίπρας


Νόμος του κράτους έγινε πριν από λίγο το νέο Μνημόνιο, σε μια ψηφοφορία η οποία κατέληξε με μεγάλες απώλειες για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 
 Συγκεκριμένα, υπήρξαν 222 «ναι», 64 «όχι» και 11 «παρών», με τις διαρροές για το μείζον κυβερνών κόμμα να είναι μεγαλύτερες απ' ό,τι στις...
προηγούμενες ψηφοφορίες του Ιουλίου και να πέφτει η κοινοβουλευτική δύναμη της συγκυβέρνησης κάτω από το όριο των 120 βουλευτών. Γεγονός που θέτει εκ των πραγμάτων το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση υπό αυτές τις συνθήκες.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του νέου δανείου, δηλαδή μετά τις 20 Αυγούστου, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητά παράταση ζωής της κυβέρνησής του, άγνωστο όμως για πόσο. Παρά την πρωτοβουλία αυτή του πρωθυπουργού, το σενάριο των εκλογών παραμένει, περισσότερο πιθανό από ποτέ, στο τραπέζι.
Η συγκυβέρνηση είχε συνολικά 47 απώλειες, αφού 32 βουλευτές της καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα, ενώ ένας βουλευτής ήταν απών.
Τα «όχι» παρέμειναν 32, όμως αυξήθηκαν κατά 4 τα παρόν (Καββαδία, Μητρόπουλος, Κανελλοπούλου και Κουρεμπές). Από την άλλη υπήρξαν και δύο βουλευτές (Μπαξεβανάκης και Κασιμάτη) που από «παρών» την περασμένη φορά σήμερα ψήφισαν «ναι».
Αναλυτικά, στα «όχι» περιλαμβάνονται: οι Γιάνης Βαρουφάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αγλαΐα Κυρίτση, Ραχήλ Μακρή, Κώστας Ήσυχος, Νάντια Βαλαβάνη, Ελένη Σωτηρίου, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. Βασίλης Χατζηλάμπρου, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοΐλης, Γιάννης Σταθάς, Κώστας Λαπαβίτσας, Θωμάς Κώτσιας, Αθανάσιος Σκούμας, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Μιχάλης Κριτσωτάκης. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Στάθης Λεουτσάκος, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Βασίλειος Κυριακάκης, Ηρώ Διώτη, Ζάννας Ζήσης, Ιωάννης Ζερδελής, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα και Δημήτρης Κοδέλλας.
«Παρών» δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου