Google+ To Φανάρι : Εκκρεμούν υποθέσεις διαφθοράς από την δεκαετία του '70!

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Εκκρεμούν υποθέσεις διαφθοράς από την δεκαετία του '70!

Η πάταξη της διαφθοράς και η αναδιάρθρωση των δομών της δικαιοσύνης το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.Ο λόγος αφορά... .
. την διάθεση της να προχωρήσει στην πάταξη της διαφθοράς και να επιτύχει την αναδιάρθρωση των δομών της δικαιοσύνης, με στόχο την επίσπευση στην απονομή της. Δηλαδή, την γρηγορότερη έκδοση των αποφάσεων.

Και τα δύο θέματα έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τους δανειστές αυτή την εβδομάδα, αλλά από αμφότερες τις πλευρές κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι, για διαφορετικούς σε κάθε περίπτωση λόγους.

Σημασία, πάντως, έχει ότι η κυβέρνηση και ο κ. Αλέξης Τσίπρας προσωπικά έχουν κάνει το πρώτο θέμα και "σημαία" τους και τα δύο αυτά μέτωπα, χωρίς όμως να έχουν κάνει και τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα. "Για αντικειμενικούς λόγους" όπως υποστηρίζεται, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες εξηγήσεις επ' αυτού του θέματος.

Ως προς το δεύτερο θέμα, πάντως και συγκεκριμένα αυτό της επίσπευσης της απονομής της δικαιοσύνης, γεγονός αποτελεί ότι οι συνθήκες για την επίλυση του έχουν ωριμάσει, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην Ελλάδα, σήμερα, εκκρεμούν στον Άρειο Πάγο υποθέσεις από τη δεκαετία του '70!

Δηλαδή, υποθέσεις 40ετίας, που ακόμα δεν έχουν τελεσιδικήσει. Κι αυτός - σύμφωνα με την άποψη των δανειστών - είναι ένας βασικός λόγος που η χώρα δεν μπορεί να μπει σε φάση πραγματικής ανάπτυξης, παρά τις προσπάθειες που γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου