Google+ To Φανάρι : Οι Γερμανοί δουλεύουν προς την κατεύθυνση εξόδου! Απίστευτο έγγραφο Σόιμπλε για Grexit!

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Οι Γερμανοί δουλεύουν προς την κατεύθυνση εξόδου! Απίστευτο έγγραφο Σόιμπλε για Grexit!

Γνωστή στο SPD και στην Μέρκελ  η πρόταση Σόιμπλε για Grexit
Ο ανθέλληνας Γερμανός υπουργός ζητά εδώ και τώρα γη και ύδωρ από την Ελλάδα!
Με πιό απλά λόγια απαιτεί την άμεση συνθηκολόγηση της χώρας μας στον νεοφασιστικό ζυγό του Γερμανικού ράιχ δείχνοντας παράλληλα προς το GREXIT !
Δυο εναλλακτικές πορείες για την Ελλάδα εξετάζει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.....

To γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν προχωρούν «αρκετά μακριά» και τονίζει ότι απουσιάζουν κρίσιμοι τομείς μεταρρυθμίσεων που θα εκσυγχρονίσουν τη χώρα και θα προωθήσουν τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Ως εκ τούτου προτείνει δυο εναλλακτικές επιλογές για τη χώρα.
Όπως αναφέρει το έγγραφο στην πρώτη περίπτωση η Ελλάδα θα καταθέσει βελτιωμένες προτάσεις και θα μεταφέρει ακίνητα αξίας 50 δισ. ευρώ σε ένα fund για τη μείωση του δημοσίου χρέους.
Στη δεύτερη επιλογή θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις στο Eurogroup για ένα «time out» της Ελλάδας από την ευρωζώνη για μια περίοδο τουλάχιστον 5 ετών στην οποία θα αναδιαρθρώσει το χρέος της.
Σύμφωνα με αυτή την πρόταση η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης και θα λάβει ανθρωπιστική βοήθεια και τεχνική συνδρομή.


Γνωστή στο SPD ήταν η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για μια ενδεχόμενη προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όπως επισήμανε ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με ανάρτησή του στο Facebook.
Σύμφωνα με τα όσα έγραψε, η πρόταση θα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο εάν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση την θεωρούσε ως την καλύτερη εναλλακτική.
«Η SPD συνεχίζει να επιδιώκει τον στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εάν μπορούν να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες για αυτό προϋποθέσεις. Αυτός είναι και ο κοινός στόχος της γερμανικής κυβέρνησης. Και για αυτό γίνονται αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες. Σε αυτό το SPD δίνει ιδιαίτερη σημασία σε μια κοινή και συντονισμένη δράση με την Γαλλία.
Η πρόταση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια χρονικά περιορισμένη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι βεβαίως γνωστή στο SPD. Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση πρέπει να εξεταστεί χωρίς προκαταλήψεις και η κάθε πιθανή πρόταση. Αυτή η πρόταση θα μπορούσε όμως να υλοποιηθεί μόνο εάν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση την θεωρούσε ως την καλύτερη εναλλακτική», έγραψε ο Γκάμπριελ.

Πηγή εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου