Google+ To Φανάρι : Η μάχη φαντασμάτων του EDGE HILL- 3 VIDEO

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η μάχη φαντασμάτων του EDGE HILL- 3 VIDEO

Η μάχη του Edge Hill, αποτελεί μια απο τις σκληρότερες μάχες του Αγγλικού εμφυλίου πολέμου απο το 1642 εως το 1646. Αντίπαλοι ήταν οι δυνάμεις του Βασιλέως Κάρολου του πρώτου και οι δυνάμεις του γνωστού σε όλους μας, Όλιβερ Κρόμγουελ.



Ξεκίνησε στις 23 Οκτ. του 1642 στο Εντζ Χίλ του Γουόρκγουικσαηρ. Οι νεκροί και απο τις δύο πλευρές ξεπεράσαν τους 5000 άντρες, παρ όλη την αιματοχυσία όμως, κανένας δεν ανεδείχθη νικητής.

Η μάχη σταμάτησε απλά διότι οι στρατιώτες και των δύο πλευρών, βλέποντας την φρίκη του διάσπαρτου απο νεκρούς πεδίου μάχης, αρνήθηκαν να συνεχίσουν και απλά υποχώρησαν ο καθένας στο στρατοπεδό του.

Τα Χριστούγεννα που ακολούθησαν, την παραμονή τα μεσάνυχτα, οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τον ήχο τυμπάνων και στρατευμάτων που προήλαυναν με βηματισμό.

Εντός λεπτών, η ατμόσφαιρα κοκκίνησε ενώ πάνω απο τα κεφάλια των κατοίκων ο ουρανός γέμισε με στρατιώτες οι οποίοι πολεμούσαν λυσσωδώς μεταξύ τους.. ..

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί απο τους χωρικούς που είχαν πολεμήσει στην μάχη και επέζησαν, έβλεπαν τον εαυτό τους να μάχεται δίπλα στους νεκρούς τους συντρόφους.

Το φαινόμενο κράτησε όχι λιγότερο απο 4 ώρες εως ότου έσβησε σιγά σιγά.

Σε όλη την διάρκεια των εορτών, το φαινόμενο επαναλαμβανόταν σταθερά την ίδια ώρα και με την ίδια διάρκεια…

Ο τρόμος κρεμόταν πάνω απο τα χωριά της περιοχής.

Οι μάρτυρες ήταν χιλιάδες ενώ το απόκοσμο ανακατευόταν με τις γοερές κραυγές και τους θρήνους όσων συγκεντρωμένοι απο φόβο όλοι μαζί, παρατηρούσαν το φαινόμενο….

Ο ήχος της μάχης με τις φωνές όσων παρακολουθούσαν είχαν δημιουργήσει σκηνικό τρόμου.

Ο Βασιλεύς της Αγγλίας έστειλε εσπευσμένα αξκούς να διαλευκάνουν τι συμβαίνει καθώς και επιστήμονες απο την Οξφόρδη.
Οι στρατιωτικοί αναγνώρισαν ονομαστικά τους συμπολεμιστές τους, ενώ οι ακαδημαικοί ….κρατήσαν σιγήν ιχθύος μη μπορώντας να πουν τίποτα…

Στο βίντεο που ακολουθεί γίνεται αναπαράσταση της μάχης



Η τελευταίες εμφανίσεις του στρατού φαντασμάτων ήταν στις 14 και 15 Ιανουαρίου. Έκτοτε το φαινόμενο δεν επανελήφθη σύμφωνα με τους ντόπιους, ωστόσο το αναφέρει σε μαγνητοταινία ντόπιος το 1950.

Δείτε το βίντεο με την μαρτυρία


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου