Google+ To Φανάρι : ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: Αναγνώριση κυριότητας και παράδοση της Ελλάδας άνευ όρων στους δανειστές

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: Αναγνώριση κυριότητας και παράδοση της Ελλάδας άνευ όρων στους δανειστές

Του Στάθη Καγιαλέ*

Δικαίωμα επιφανείας ή Αναγνώριση Κυριότητας, είναι η παράδοση στους ονομαζόμενους δανειστές, δημόσιας, ιδιωτικής περιουσίας και προσώπων και κατοχής – διακίνησης πρώτων υλών.
Με την υπογραφή των μνημονίων, η Ελλάδα παραχώρησε την αναγνώριση κυριότητας στους δανειστές και παραιτήθηκε της δικαστικής προστασίας της ίδιας της χώρας και των πολιτών της.

Επιπλέον, η Ελλάδα υποβάλλεται στις
ρυθμίσεις ξένου Δικαίου, που στη προκειμένη περίπτωση είναι το Αγγλικό Δίκαιο με το οποίο ασκείται εξουσία κυριότητας σε όλα τα παραπάνω. Το Αγγλικό Δίκαιο είναι καθαρά αποικιακό, καθώς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, στις αποικίες της Αγγλίας.

Το περιεχόμενο αυτού του Δικαίου, δεν διδασκόταν σε κανένα δυτικό πανεπιστήμιο, γιατί είναι άγνωστος θεσμός στο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βυζαντινό Δίκαιο, που ισχύουν στη Δύση. Αυτό το Δίκαιο (Αγγλικό), ενέπνευσε και το Σέξπηρ να γράψει τον «Έμπορο της Βενετίας» με την περιπέτεια του οφειλέτη Σάιλοκ, από τον οποίο απαιτήθηκε να ξεπληρώσει το χρέος του, με κομμάτι κρέας από το σώμα του.

Η εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου σήμερα, δεν αποκλείει, π.χ. ακόμα και την αποπληρωμή χρεών, με ανθρώπινα όργανα, τα οποία είναι ήδη κοστολογημένα και δημοσιευμένα σε ΦΕΚ της «Εφημερίδας της Κυβερνήσεως», μετά από τις εκλογές του 2009.

Το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα μπορεί να φέρει την ανατροπή.


* Ο Στάθης Καγιαλές είναι δημοσιογράφος,
μέλος της ΕΣΗΕΑ και Δρ. στο Κοινοτικό Δίκαιο




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου