Google+ To Φανάρι : Βαρουφάκης: Η "πυρηνική βόμβα" που έγινε Ιφιγένεια και οι προειδοποιήσεις Σαμαρά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Η "πυρηνική βόμβα" που έγινε Ιφιγένεια και οι προειδοποιήσεις Σαμαρά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους τελευταίους μήνες της θητείας του στην πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς σ΄ όλες τις επαφές του με τους Γερμανούς προειδοποιούσε - Μην με πιέζετε άλλο θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ”. Η απάντηση που έπαιρνε όπως λένε άνθρωποι που έζησαν τις επαφές του από κοντά, ήταν πάντα ότι …
...““έχετε υπογράψει, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα ΄ρθει”. Και κάπως έτσι έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης!

Δεν χρειάστηκαν πολύ οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για να καταλάβουν ότι στην καρέκλα με το ταμπελάκι Greece καθόταν πλέον μια πυρηνική βόμβα! Όχι δεν ήταν το ενδυματολογικό στυλ με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι το μόνο που τους σόκαρε. Αυτό το ξεπέρασαν σχετικά γρήγορα.

Μόλις ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την άποψή του για το ελληνικό ζήτημα. Η οποία πολύ “χοντρά” συνοψίζεται στην φράση “δεν συζητάμε αριθμούς, συζητάμε πολιτική λύση”! Οι “λογιστές” των Βρυξελλών, μπορούν να αντέξουν τα πάντα, αρκεί αυτά να περιλαμβάνουν αριθμούς! Σε μια ΕΕ όπου οι πολιτικοί έχουν παραδώσει την εξουσία τους σε “χαρτογιακάδες” η εμφάνιση ενός υπουργού Οικονομικών χωρίς μπλοκάκι κι αριθμούς ήταν ένα σοκ!

Δεν γνώριζαν τον Βαρουφάκη και τις απόψεις του οι Γερμανοί; Βεβαίως και τον ήξεραν και τον είχαν ακούσει. Δεν κρυβόταν. Είχε ήδη γράψει …χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες με συνεντεύξεις και παρεμβάσεις στις οποίες ανέλυε τις απόψεις του για την έξοδο από την κρίση. Και για να είμαστε σωστοί αυτές οι απόψεις είχαν χειροκροτηθεί από πολύ γνωστούς οικονομολόγους απ΄ όλο το κόσμο.

Με απλά λόγια ο Γιάνης Βαρουφάκης αποσυντόνισε το “σύστημα”. Και έβαλε ανοιχτά πλέον το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους στο τραπέζι, άσχετα με την κατάληξη που θα έχει το θέμα τώρα. Ο Σόϊμπλε και οι συνεργάτες του μάλλον θα θυμήθηκαν τις “προειδοποιήσεις” Σαμαρά.

Το πρόβλημα με τον Βαρουφάκη προέκυψε όταν ο σταρ Γιάνης, άρχισε να υπερισχύει του υπουργού Βαρουφάκη. Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για τις αντικρουόμενες θέσεις, απόψεις και δηλώσεις του πρώην πλέον υπουργού Οικονομικών. Τα συνωμοσιολογικά σενάρια που τον ήθελαν να “παίζει” παιχνίδια “κάποιων” δεν μας έλειψαν φυσικά. Η συνωμοσιολογία είναι λατρεμένη για εμάς τους Έλληνες.

Το βέβαιο είναι ότι από ένα σημείο και μετά ο έλεγχος χάθηκε. Τα όσα έλεγε δημόσια ο Βαρουφάκης δεν γίνονταν ποτέ πραγματικότητα. Το χειρότερο ήταν πως συνέβαιναν τελικά τα ακριβώς αντίθετα . Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ήταν ο "κλασικός" υπουργός και ήταν προφανές ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να χωρέσει σ΄ ένα τέτοιο "κοστούμι". Τ΄ ότι έβαλε το πουκάμισο μέσα στο παντελόνι ...δεν αρκούσε.

Η πυρηνική βόμβα Γιάνης έγινε τελικά Ιφιγένεια ,αμέσως μετά από το “εκρηκτικό” για όλη την Ευρώπη 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης απομακρύνθηκε ή αποχώρησε -ότι θέλετε πιστεύετε- όπως ένας σταρ. Στην κορύφωση μιας μεγάλης επιτυχίας κι όχι σε μια δύσκολη στιγμή, από τις πολλές που έζησαν πρώτα απ΄ όλα οι πολίτες, μετά η κυβέρνησή του και τέλος ο ίδιος. Έφυγε την ώρα που στην πλατεία Συντάγματος οι υποστηρικτές του ΟΧΙ πανηγύριζαν και στην Ευρώπη οι συνάδελφοί του υπουργοί Οικονομικών προσπαθούσαν να καταλάβουν “τι τους βρήκε”.

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα αργήσουμε να ακούσουμε νέα του. Ο επικοινωνιακός Γιάνης θα είναι πάντα πιο δυνατός από τον υπουργό Βαρουφάκη. Σύντομα λοιπόν στα τηλεοπτικά παράθυρα υποθέτουμε με “αιρετικές” απόψεις και κριτική στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Το βίντεο από τη Γερμανία είχε προβληθεί μετά από τις πρώτες "εμφανίσεις" του Γιάνη Βαρουφάκη στις συνεδριάσεις του Eurogroup. Και νομίζουμε παρά την διάθεση σάτιρας που είχαν οι δημιουργοί ότι αποτυπώνει πως έβλεπαν τον Γιάνη. (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου