Google+ To Φανάρι : Ο Βαρουφάκης καρφώνει τον Τσίπρα

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο Βαρουφάκης καρφώνει τον Τσίπρα

«Συμφωνία ταπείνωσης και πραξικόπημα»
Με βαριές εκφράσεις μιλάει για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC. Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο...
... για συμφωνία ταπείνωσης, πραξικόπημα και νέα Συνθήκη Βερσαλλιών, ενώ σημειώνει πως οι δανειστές θα κάνουν τον πρωθυπουργού να καταπιεί κάθε λέξη που είπε κατά της τρόικας τα τελευταία χρόνια.

«Πρόκειται για μια πολιτική ταπείνωσης. Η τρόικα έχει σιγουρευτεί ότι θα τον κάνει (σ.σ. Τον Αλέξη Τσίπρα) να φάει κάθε λέξη που πρόφερε στην κριτική του κατά της τρόικας κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων», είπε ο κ. Βαρουφάκης στην εκπομπή Late Night Live.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομία. Δεν έχει τίποτε να κάνει με το να μπει η Ελλάδα στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Πρόκειται για μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει. Το ξέρει ότι είναι καταδικασμένος είτε εφαρμόσει τη συμφωνία είτε όχι», συμπλήρωσε.

«Στο πραξικόπημα χρησιμοποιούνται τα όπλα για να ρίξουν τη δημοκρατία. Λοιπόν, αυτή τη φορά ήταν οι τράπεζες. Οι τράπεζες που χρησιμοποιούνται από ξένες δυνάμεις για να ρίξουν την κυβέρνηση», επεσήμανε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου