Google+ To Φανάρι : Το μέλλον μιας αυταπάτης

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το μέλλον μιας αυταπάτης

Γράφει ο Λευτέρης Πανούσης
Ο σύντροφος Τσιπρανδρέου δεν κέρδισε απλώς μια εκλογική νικη.
Κέρδισε έναν πολιτικό θρίαμβο.
Στον επόμενο τόνο, η ώρα των ελάχιστων εναπομειναντων Ελλήνων θα είναι 00:00 ακριβώς.
Αλλά η πραγματικότητα έχει μικρή σημασία εντός του βασιλείου της Αυταπάτης.

Η πολυπολιτισμική μάζα των υπερηφανων "Ναι και Οχι" ψηφοφορων, μπορεί κι όλας να κάμει σχέδια για το αύριο, όπως και τα πρεζόνια στις κοινότητες απεξάρτησης. Με λένε Έλληνα και είμαι καλά.

Ποτέ άλλοτε μια μαζική αυταπάτη δεν είχε τόσο λαμπρό μέλλον...

Στο αφήγημα: "Συνέβη στον Κολωνό", διηγούμαι την χαριτωμένη ιστορία της Γιώτας, μιας νεαρής και όμορφης κοπέλας, που ξεγέλασε καμιά εκατοστή συνταξιούχους και τους έφαγε τα λεφτά των λογαριασμών της; ΔΕΗ.

Αλλά μετά που μαθεύτηκε ότι η Γιώτα την έκαμε για Βραζιλία μεριά, τα εξαπατημένα θύματα τριγυρνούσαν θλιμένα έξω από το κλειστο μαγαζακι της και τη νοσταλγούσαν.
Αν επέστρεφε, θα τους τα ξαναέτρωγε μια χαρά.
Οι καλύτερες απάτες είναι αυτές που αφήνουν τα θύματα τους ευχαριστημενα. Ώστε να εξαπατηθούν και την επόμενη φορά...

Ναι και Οχι;
Απλως, η τιμητικη του κλαρινου...

Σάββατο και Κυριακή οι σταθμοί της ΕΡΤ έπαιζαν αβέρτα δημοτικά. Έφτασα να θυμάμαι τον παλιό καλό καιρό της χούντας. Μόνο τα στρατιωτικά εμβατήρια τους έλειπαν.
Όσο για τους συριζαίους, αυτοί κυκλοφορούσαν με το Οχι του Μεταξά βιδωμένο στον εγκέφαλο τους.

Ποτέ μου δεν περίμενα ότι θα ξανάκουγα σε διαρκή ροή προγράμματος, νταούλια, κλαρίνα και ζουρνάδες, διανθισμένα με λίγα νησιώτικα. Να επαιζαν τουλαχιστον τα καγκελια, θα ελεγα οτι διαθετουν και χιουμορ [δημοτικο ειναι κι αυτό...] Εχω την εντυπωση ότι η συντριπτικη πλειοψηφία των νεοελλήνων ψήφισαν κατά του Χίτλερ. Κι αυτοί που ψήφισαν Ναι, ίσως να φαντασιώνονταν ότι ψηφισαν κατα του Σταλιν.

Και στις δυο περιπτωσεις φυσικα, αυτοι οι ιδιοι θα πληρωσουν τον θριαμβο της Τασιας και των αλλων παιδιων.

Ήδη η κ. Βαλαβανη ετοιμαζεται να βανει χερι στις θυριδες των τραπεζων.,,

Χωρις σχολιο

Μετά την παραίτηση Σαμαρά [επιτέλους!] κάποιοι λέγουν ότι ηρθε το τελος της μεταπολιτευσης. Λάθος!

Μετά τον θρίαμβο της ροζ συμμορίας, ήρθε απλώς το τέλος του εμφυλίου πολέμου. Με νικητές εκείνους που ως τωρα νομίζαμε ότι ησαν οι ηττημένοι.

Αν ο συντροφος Μανωλης Γλεζος μπορουσε να παρει τα ποδια του, πιστευω οτι θα επρεπε να παει και να εναποθεσει στεφανι στον ανδριαντα του Αρη Βελουχιωτη. Κρίμα που δεν ζει και ο καπετάν Γιώτης. Δεν πρόκαμε...

Εξόν όμως από τον κ. Σαμαρα, στραπατσαριστηκε και ολοκληρη η συντηρητικη παραταξη. Από τον κ. Κ. Καραμανλη [τον μπούρδα] ισαμε τα παιδια του βρυκολακα [λέγε με Μητσοτακη] Η ετερόκλητη συμμαχία των νεοφιλελευθερων τύπου Ντόρας, με τους κεντροδεξιους λελεδες τυπου Αρη και της λαϊκης δεξιάς τυπου Πολυδωρα, φαντάζεται τωρα οτι αλλαζοντας τον αρχηγο της, θα παρουσιαστει παρθενα, μπροστα στο αμηχανο ποιμνιον.

Προφανως δυσκολευονται να κατανοησουν οτι το προβλημα δεν ηταν μοναχα ο κ. Σαμαρας, αλλα οι αντιφασεις της γαλαζοπρασινης συμμοριας, που πολιτευθηκε περίπου σαν κακέκτυπο του Ανδρεοπαπανδρεϊκου ΠΑΣΟΚ

Πρωταθλητης στο κρατικισμο, στους διορισμους και στις μιζες, δεν ειναι [ακομα] η ροζ συμμορια αλλα οι κυβερνησεις του κ. Κ. Καραμανλή [του μικρου] Πως να προκοψει λοιπον μια συμμορια, που δεν εχει καν κατασταλαξει στον τροπο που θα τα παιρνει απο το ποπολο.

Φανταζομαι οτι, αν οι νεοδημοκρατες ησαν αληθινοι πολιτικοι και οχι απλοι πλιατσικολογοι, δεν θα επρεπε να διωξιυν μονο τον αρχηγο τους αλλα να σπασουν κι αυτο το σαπιο αποστημα που ονομαζεται Νεα Δημοκρατια, σε τρια κομματια...

Στους νεοφιλελευθερους, στους κεντροδεξιους και στους συντηρητικους δεξιους.
Ειναι που ειναι χαμενοι απο χερι, τουλαχιστον να εχουν να λεγουν οτι υπηρετουν και καποιαν ιδεολογια...

Το μελλον μιας αυταπατης...

Εξον απο τον τσιπρουλινο, μεγαλος κερδισμενος της ολης κωμωδιας ειναι και ο κ. Σταυρος Θεοδωρακης.

Αυτη τη στιγμη απεναντι στον νεο Παπανδρεου και στους λιμασμενους νεοπασοκους του συριζα, αντιτασσεται η ακεφαλη ΝουΔου και το ανεκδοτο της Φωφης. Δεν χωραει αμφιβολια, οτι ο Σταυρος θα εκμεταλλευτει το κενο αντι-εξουσιας, για να εκτιναχτει ισως και στη δευτερη θεση.

Συλλογιστειτε τωρα την καταντια ενος λαου, που ψηφιζει για πρωτους τους συμμοριτες των μηλλιοσταθακηδων και για δευτερους τους αχυρανθρωπους του Μπομπολα.
Tragik!

Η αυταπάτη των ελληνοφωνων μαζων, οτι θα βγουν απο τη σκλαβια των ευρωσιωνιστικων διευθυντηριων και θα επαναφερουν τις παλιες ωραιες εποχες του "Τσοβολα δωστα ολα", εχει λαμπρο μελλον.

Δεν μετραει διολου το γεγονος οτι ολοι αυτοι οι φουκαραδες που δωρισαν ρωμαϊκο θριαμβο στον συντροφο Τσιπρα, μεθαυριο θα συνωστιζονται στις ουρες, ειτε για να πλερωσουν τον ΕΝΦΙΑ, ειτε για να λαβουν ενα 20ευρο απο τα ΑΤΜ.

Εκεινο που μετραει ειναι η φαντασιωση ενος νεου ηρωϊκου Όχι στις "σιδηροφρακτες στρατιες" της Βερμαχτ!

Παντα η φαντασιωση ηταν πιο ισχυρη απο την πραγματικοτητα.
Άλλωστε απεδείχθη οτι οι ουρες [πασης φυσεως] ειναι μια καλη ευκαιρια για φλερτ. Με δεδομενο οτι πολλοι και πολλες συντομα δεν θα διαθετουν να πληρωνουν για ιντερνετ, οι ουρες θα αντικαταστησουν το φεησμπουκ και θα ειμαστε ολοι/ες πολυ ικανοποιημενοι....

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου