Google+ To Φανάρι : ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ "ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ" ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Στη φιέστα για την Άλωση της Πόλης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ "ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ" ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Στη φιέστα για την Άλωση της Πόλης (ΦΩΤΟ)

Φαραωνικού τύπου τελετή ετοίμασε ο νεοοθομανός μεγαλομανής Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τα 562 χρόνια από την άλωση της Πόλης, στην οποία λίγο έλειψε να σωριαστεί στο έδαφος από το ελικόπτερο στο οποίο επέβενε και πετούσε πάνω από την συγκέντρωση.
 Ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί θριαμβευτικά με το προεδρικό του ελικόπτερο ένα S-92 Sikorsky...
ο άνεμος από το ελικόπτερο σήκωσε στον αέρα ένα υφασμάτινο πανό το οποίο παραλίγο να πιαστεί στο στροφείο του ελικοπτέρου.
 Μόλις την τελευταία στιγμή ο πιλότος κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ένα ελιγμό δίνοντας πλήρη στοιχεία στον κινητήρα έτσι ώστε να ελικόπτερο να κερδίσει ύψος το γρηγορότερο προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία.
 Αυτή η «περιπέτεια» πάντως ουδόλως επηρέασε τον «σουλτάνο του Βοσπόρου» τον οποίο ο εκφωνητής παρομοίασε με τον Μωάμεθ τον Πορθητή κατά την άνοδό του στην εξέδρα της εκδήλωσης φωνάζοντας «έρχεται αυτός που έκανε τα τρένα να περνούν κάτω από τη θάλασσα» σε μια προφανή παραπομπή στην υπόγεια ένωση της ευρωπαϊκής με την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
 Στο πλαίσιο αυτό και ο επίσης πρωτεργάτης και οραματιστής της "αναγέννησης" της οθωμανικής αυτοκρατορίας και ισλαμιστής πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου απευθυνόμενος στα πλήθη είπε: «Είστε έτοιμοι για νέες κατακτήσεις; είστε έτοιμοι να προχωρήσετε;».

Με πληροφορίες από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου