Google+ To Φανάρι : ΣΟΚ ΣΤΗ FIFA! Αποχωρούν οι χορηγοί

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΣΟΚ ΣΤΗ FIFA! Αποχωρούν οι χορηγοί

Το σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δεν άφησε αδιάφορους τους μεγάλους χορηγούς της, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι η αρνητική κριτική που ασκείται μπορεί να πλήξει και τους ίδιους.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν… αγγίξει τον Πρόεδρο της FIFA, Sepp Blatter, ο οποίος κατάφερε μάλιστα να ανανεώσει τη θητεία του. ...
Όμως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, όσο πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση εμφανίζονται πρόθυμα να καταθέσουν προκειμένου να πέσουν στα… μαλακά.
Η αντίδραση των χορηγών είναι προς το παρόν συγκρατημένη, καθώς θέλουν να δουν πώς θα εξελιχθούν οι έρευνες. Δύο από τους 6 μεγάλους χορηγούς της FIFA είναι η Hyundai και η Kia. Υπολογίζεται ότι καταβάλουν κάθε χρόνο κοντά στα 30 εκατ. ευρώ η καθεμία, προκειμένου να διαφημίζονται σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Η ανακοίνωση που εξέδωσαν Hyundai και Kia περιορίστηκε σε λίγες γραμμές:
«Ως εταιρείες που έχουμε σε υψηλή προτεραιότητα την ηθική και τη διαφάνεια, είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για τις νομικές διαδικασίες που ακολουθούνται εναντίον ορισμένων στελεχών της FIFA και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».
Θυμίζουμε ότι τα δύο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα θα φιλοξενηθούν σε Ρωσία (2018) και Κατάρ (2022), όταν και λήγει το συμβόλαιο των Hyundai-Kia. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες από την Κορέα προσδοκούν ότι η χορηγία θα τις βοηθήσει να αναπτυχθούν κι άλλο στις συγκεκριμένες αγορές (Ρωσία και Μέση Ανατολή).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου