Google+ To Φανάρι : H Zωή «εξόντωσε» τον Ταγματάρχη!

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

H Zωή «εξόντωσε» τον Ταγματάρχη!

Ψήφισε «παρούσα» στην πρόταση γνωμοδότησης για τον διορισμό του
 Οι 10 ώρες «ανάκρισης» του Λάμπη Ταγματάρχη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έπεισαν την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ψήφισε «παρούσα» και αρνήθηκε να εγκρίνει τον διορισμό του στην ΕΡΤ....

Ως εκ τούτου, η γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ήταν τελικά αρνητική κι αυτό γιατί, παρότι ο κ. Ταγματάρχης έλαβε επτά ψήφους υπέρ, πέντε κατά και τρία «παρών», χρειαζόταν (τυπικά) την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων, δηλαδή τουλάχιστον οκτώ θετικές! Ωστόσο αυτή ήταν μια περισσότερο συμβολική «νίκη» της κυρίας Κωνσατντοπούλου, αφού η εν λόγω απόφαση έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ η γνωμοδότηση ήταν θετική.

Πέραν, πάντως, της διαφοροποίησης της κυρίας Κωνσταντοπούλου, «όχι» στον κ. Ταγματάρχη είπε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή (αρνητική ήταν η ψήφος και για την Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου, εξαιτίας φημών ότι ο κ. Ταγματάρχης την είχε βαφτίσει!), η οποία, αν και λέγεται ότι της προτάθηκε να αντικατασταθεί, αρνήθηκε. Κάτι που όμως έκανε ο Θανάσης Πετράκος, καθώς τη θέση του έλαβε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος μάλιστα έδωσε θετική ψήφο. Αντιθέτως, από τη Ν.Δ. «όχι» είπαν ο Χ. Αθανασίου και ο Γ. Τραγάκης, ενώ δεν διατύπωσαν γνώμη ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης και η Ολγα Κεφαλογιάννη! ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ Ποτάμι και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Ερωτήσεις

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επί δύο ώρες απηύθυνε ερωτήσεις στον κ. Ταγματάρχη, καλύπτοντας όλο το φάσμα των καθηκόντων του. Από το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» και τις μετοχές που κατείχε σε γνωστό ειδησεογραφικό ιστότοπο έως και τις (κακές) σχέσεις που διατηρεί με την ΠΟΣΠΕΡΤ. «Εδώ βλέπουμε να έχετε δηλώσει παραίτηση (από άλλες δουλειές) πριν καν ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων; Ποια είναι η ακριβής ημερομηνία παραίτησής σας, λοιπόν;» ρώτησε χαρακτηριστικά τον κ. Ταγματάρχη, για να απαντήσει εκείνος σαστισμένος: «Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε παραιτήθηκα και εκκρεμεί η μεταβίβαση των μετοχών που έχω στο συγκεκριμένο site».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πάντως (όχι πολύ πειστικά είναι η αλήθεια) ότι δεν βρίσκεται σε σύγκρουση με τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, Ν. Παππά. «Οσοι λένε για διαφωνίες ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στην πρόεδρο της Βουλή ή στον υπουργό και στην πρόεδρο της Βουλής κάνουν σπέκουλα» σημείωσε, ενώ αποκάλυψε ότι το Κανάλι της Βουλής πληρώνει 60.000 ευρώ κάθε χρόνο για τις οπτικές ίνες που χρησιμοποιούν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί!

Νωρίτερα, πάντως, τα αίματα άναψαν όταν ο Α. Μητρόπουλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την ΠτΒ, έκανε λόγο για «βασανιστική ανακριτική διαδικασία». «Η υποβολή ερωτήσεων δεν μας καθιστά ανακριτική Αρχή και παρακαλώ να μην έχουμε χαρακτηρισμούς για το πώς ασκούν οι συνάδελφοι τα καθήκοντά τους» απάντησε η κυρία Κωνσταντοπούλου, για να σηκώσει εκ νέου το γάντι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα είμαι αντιπρόεδρος, αλλά θέλω την τυπική διαδικασία να τη σεβόμαστε» υπογράμμισε σε κλίμα έντασης, με την ΠτΒ να το ρίχνει στην πλάκα: «Κανείς δεν είναι βασανιζόμενος. Τους παραγγείλαμε και καφέ»!

Από τη δεκάωρη συνεδρίαση ξεχώρισε και η στιχομυθία του κ. Ταγματάρχη με την Ολγα Κεφαλογιάννη και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου. «Στην υποβολή της αίτησής σας συμπληρώσατε την ένδειξη "φύλο" ως γυναίκα» είπε η βουλευτής της Ν.Δ. «Ηταν από λάθος» απάντησε ο κ. Ταγματάρχης, για να σημειώσει η ΠτΒ: «Δεν πειράζει, αναβαθμίζεστε έτσι».

Αλέξανδρος /Διαμάντης

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου