Google+ To Φανάρι : Όλοι καπηλεύονται τον Ελληνικό πολιτισμό! Ρόσεν Πλεβνέλιεφ: Από τη Βουλγαρία ξεκίνησε ο σλαβικός πολιτισμός(!)

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Όλοι καπηλεύονται τον Ελληνικό πολιτισμό! Ρόσεν Πλεβνέλιεφ: Από τη Βουλγαρία ξεκίνησε ο σλαβικός πολιτισμός(!)

Το γεγονός πως δυο Έλληνες αδέρφια Κληρικοί από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν και έδωσαν την Γραφή και τον πολιτισμό περί το 863μ.Χ. σε όλους ανεξαιρέτως τους Σλάβους με εντολή του Βυζαντινού αυτοκράτορα Μιχαήλ του Γ,΄δεν αναφέρεται από κανέναν καπηλευτή της Ιστορίας Βούλγαρο, Σκοπιανό κλπ.
 Χρέος λοιπόν της Ελληνικής κυβερνήσεως και όλων ημών των υπολοίπων να υπενθυμίζουμε σε όλους τους αγνώμονες  Σλάβους -όταν το εσκεμμένα το ξεχνάνε- ότι εξ αίτιας των Ελλήνων έχουν σήμερα την Γραφή την Ορθοδοξία  τον Πολιτισμό και την Εθνοπολιτιστική τους Ταυτότητα!....


Λίγοι λαοί λατρεύουν τους αγίους που δημιούργησαν το σλαβικό αλφάβητο (κυριλλική γραφή) και εορτάζουν την Ημέρα του Σλαβικού Πολιτισμού και της Λογοτεχνίας. Η γιορτή στη Βουλγαρία είναι απόδειξη της αποστολής του βουλγαρικού έθνους και ευκαιρία για εθνική υπερηφάνεια, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ με την

ευκαιρία της 24ης Μαΐου, Ημέρα της Βουλγαρικής Παιδείας και Πολιτισμού και της Σλαβικής Λογοτεχνίας, καλωσορίζοντας το κοινό στο προεδρικό ίδρυμα που άνοιξε τις πόρτες του για τέταρτη συνεχή χρονιά.

«Εμείς οι Βούλγαροι, έχουμε ιδιαίτερο ρόλο, έχουμε διατηρήσει και αναπτύξει το έργο των αγίων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. Υπάρχουν μερικά κράτη που είχαν το δικό τους αλφάβητο και έδωσαν το φως στα άλλα. Είμαστε υπερήφανοι που ακριβώς στη Βουλγαρία, φούντωσε το ξέσπασμα της πνευματικότητας των σλαβικών λαών και οι σπινθήρες εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ υπενθύμισε ότι πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη γράφουν με κυριλλικά και το κυριλλικό αλφάβητο χρησιμοποιείται από περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι η επίσημη γραφή σε 12 χώρες.

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Βουλγαρικής Παιδείας του Πολιτισμού και του Σλαβικού Διαφωτισμού, στην επίσημη αίθουσα του προεδρικού ιδρύματος είχαν εκτεθεί παλαιά αντίγραφα στην κυριλλική γραφή, όπου μεταξύ άλλων ήταν το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε στη βουλγαρική στο τυπογραφείο του Ιακώβ Κράικοφ στη Βενετία το 1556.

Αντίγραφο, επίσης, της «Σλαβοβουλγαρικής Ιστορίας» [История славянобългарска] που γράφηκε από τον Σωφρόνιο Μπρατσάνσκι,πριν από 250 χρόνια στην πόλη Κότελ, βρίσκονταν στην έκθεση του προεδρικού μεγάρου.

Πηγή 


Σκόπια: Γιορτάστηκε η Ημέρα του Σλαβικού Πολιτισμού 12:13 π.μ. | Αναρτήθηκε από mikres-ekdoseis | Μάιος 25, 2015. Σκόπια. Γιορτάστηκε σήμερα σε όλο το Σλαβικό Κόσμο η Ημέρα του Σλαβικού Πολιτισμού. Με την ευκαιρία της Μεγάλης Γιορτής, ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι η σημερινή γιορτή, η 24η Μαΐου είναι η Ημέρα των διαφωτιστών αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου που με τη συμβολή τους και τον ιστορικό τους ρόλο, έδωσαν στο σλαβικό λαό τα γράμματα και την ενοποίηση των Σλάβων.

Επίσης, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE δήλωσε ότι όλοι οι Σλάβοι γιορτάζουν τους εκπαιδευτικούς Κύριλλο και Μεθόδιο, που αποτελούν πνευματικοί γίγαντες στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό.

«Μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και επιβεβαιώνει το ευρωπαϊκό μας παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το φωτεινό παράδειγμα των εκπαιδευτών των Σλάβων αποτελεί μια σημαντική κληρονομιά που μας δίνει τη δυνατότητα για την παροχή καλύτερης εκπαίδευσης και έρευνας», σημειώνει το VMRO-DPMNE.

Σημειώνεται ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων, θεωρούν τους δύο ιεραπόστολους της Θεσσαλονίκης ως ‘Σλάβους’, επειδή έδωσαν γραφή και θρησκεία στους σλαβικούς λαούς.

Η Ρωσία για το Σλαβικό Πολιτισμό

Μόσχα.

Η ημέρα του σλαβικού αλφαβήτου και του σλαβικού πολιτισμού γιορτάστηκε σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας και σε πολλές άλλες χώρες.

«Η σλαβικός πολιτισμός βοηθά τους λαούς να καταλάβουν περισσότερα για την ιστορία τους και των αίσθηση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των σλαβικών εθνών», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, ο Μεντβέντεφ επεσήμανε ότι φέτος η Ρωσία πέρασε κάθε προσδοκία στις λογοτεχνικές εκδόσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές θα προσελκύσουν την προσοχή του κοινού και θα συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουν.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου